Kategoriler
Toki Haberleri

İlk evim ilk işyerim projesi başvuru şartları neler? Fiyatları ne kadar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi ile ilgili detayları açıklamıştır. İlk evim ilk işyerim projesi başvuru şartları da böylece belli olmuştur.  Toplu Konut İdaresi Başkalığı öncülüğünde hayata geçirilecek toplu konut projeleri toplam 362 milyar TL’lik yatırımla gerçekleştirilecektir.

Konut projelerinde yerel ve yatay mimari tercih edilecektir. 2023 ile 2028 yılları arasında toplam 500 bin sosyal konut yapılması planlanmaktadır. Bu süreçte 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri yapılması planlanmaktadır. (28 Eylül 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, arsa miktarının 1 milyondan az olmamak kaydı ile arttırılacağını belirtmiştir.) İlk etapta ise 250 bin konut inşa edilecektir. Ayrıca 150 bin arsa ve 10 bin adet işyeri satışa sunulacaktır.

Proje 362 milyar TL’lik yatırımla gerçekleştirilecek

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 20 yılda toplam 1 milyon 170 bin konut inşa etmiştir. Başlatılacak bu dev sosyal konut projesinde ilk defa ve tek seferde 250 bin konut inşa edilecektir. Ayrıca Türkiye genelinde 100 bin adet alt yapılı arsa satışa sunulacaktır. 81 ilde hayata inşa edilecek proje 362 milyar liralık bir yatırımla gerçekleştirilecektir. Bunların dışında ayrıca 10 bin sanayi sitesi ile vatandaşa işini kurma imkanı sağlanacaktır. Bu toplu konut projesi sayesinde ise 100 bin kişilik istihdam sağlanacaktır.

Söz konusu toplu konut projesindeki 100 bin adet arsanın elektrik, su ve doğal gaz altyapıları tamamlanmış şekilde teslim edilecektir. Ayrıca arsaların imar planları hazır ve inşaat yapmaya hazır olacak şekilde satışa sunulacaktır. Başvuru yapmayı düşünenler arsa başvurusu için 500 TL başvuru ücreti ödeyecekler.

Toki kura çekilişi 2022 ne zaman hangi tarihte yapılacak?

Yine bu proje kapsamında  28 ilde sanayi sitesi projesi kapsamında toplam 10 bin iş yeri açılacaktır. Ayrıca bu projelerde başvuru bedeli olarak ise 2 bin TL ödenme yapılması gerekmektedir.

Proje sayesinde inşaat ve alt sektörü canlandırması beklenmektedir. Ayrıca bu kapsamda 250’den fazla alt sektörün canlanması anlamına gelmektedir.

İlk evim ilk işyerim projesi başvuru şartları neler?

Başvuru şartları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlamıştır. Hane halkı gelir seviyesi ve diğer bazı şartlar belli olmuştur. İstanbul’da yaşayan vatandaşlar için hane halkı en fazla geliri net 18 bin TL olması gerekmektedir. Diğer illerde ise bu tutar en fazla 16 bin TL olmaktadır. Bu tutar şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile bunların dul ve yetimleri haricindeki vatandaşları kapsamaktadır.

Bu şartların dışında ayrıca projenin bulunduğu il sınırları içerisinde bulunulması gerekmektedir. Bu il sınırında bulunulması gereken zorunlu süre ise en az 1 yıl olması gerekmektedir. Ayrıca başvuru yapan kişinin kendisi, eşi ya da çocukları üzerine tapuda kayıtlı konutu olmaması gerekmektedir.

Toplu konut projelerinde gençler içinde avantajlar yer almaktadır. Konutlarda 30 yaş altı gençlere yüzde 20 oranında kontenjan ayrılması planlanmaktadır.

Toki işyeri başvuru şartları neler? Fiyatları ne kadar?

240 ay vade imkanı

Toplu konut projesindeki konutların aylık taksitleri asgari ücretlilerin ödeyebileceği tutarda olması planlanmaktadır. Ayrıca ödeme, toplam hane gelirinin yüzde 30’unu aşmaması planlanmaktadır. Ödeme kapsamında bakıldığında ise 240 aya kadar vade imkanı fırsatı sunulacaktır. İlk ödemeler Mart 2023 tarihinden sonra başlayacaktır.

Başvurular ne zaman başlıyor?

Toplu konut projesinde başvurular 14 Eylül 2022 tarihinde başlamaktadır. Başvurular 31 Ekim 2022 tarihinde ise sona erecektir. Arsaların başvuruları ise 10 Ekim 2022 tarihinde başlayacaktır. İşyerleri için başvurular ise 10 Ekim 2022 tarihinde başlayacak 7 Kasım 2022 tarihinde sona erecektir.

Hem konuta hem arsaya başvuru yapılabilir mi?

Vatandaşlar konuta başvuru yaptıktan sonra arsa için de başvuruda bulunabilir mi? Bu konuda yapılan açıklamaya göre evet her ikisine de başvuru yapılabilmektedir. Ancak her ikisinin de kurada çıkması durumunda ikisinden birini tercih etmesi gerekmektedir.

Konut, arsa ve işyeri fiyatlar ne kadar?

İlk etabı hayata geçirilecek olan 250 bin konutun 2 yılda tamamlanarak teslim edilmesi planlanmaktadır. Fiyat olarak bakıldığında ise;

2+1 tip dairelerin fiyatları 608 bin TL’den başlamaktadır. Ayrıca aylık taksitler ise 2.280 TL’den başlamaktadır. 240 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olmak mümkündür.

3+1 tip dairelerin fiyatları 850 bin TL’den başlamaktadır. Ayrıca aylık taksitler ise 3.187 TL’den başlamaktadır. 240 ay vade ile ödeme yaparak daire sahibi olmak mümkündür.

Toki başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Arsa fiyatlarına bakıldığında ise iki farklı şekilde satışa sunuluyor.

350 ile 500 metrekarelik arsalar 192 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulmaktadır. Taksitler ise 1.604 TL’den başlamaktadır.

İkinci tip 150 metrekare müşterek arsaların fiyatları ise 112 bin 500 TL’den başlamaktadır. Taksitler ise 937 TL’den başlamaktadır. 120 ay vade ile ödeme yaparak arsa sahibi olmak mümkündür.

50 ile 200 metrekare arasında değişen büyüklüklerdeki iş yerleri fiyatları ise 351 bin TL’den başlamaktadır. İş yeri taksitleri ise 2.633 TL’den başlamaktadır.

Toki 250 bin konut projesi ile ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için 444 86 54 numaralı telefonu arayarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Diğer Toki haberleri haberleri için tıklayınız…

“İlk evim ilk işyerim projesi başvuru şartları neler? Fiyatları ne kadar?” için 7 yanıt

Ya neyin kafasını yaşıyorsunuz yaaa yok 50 bin olacak.
Hey Allahım kafalara bak yaaa

Milletin kafası hiç basmıyor yaaa delinin birisi kuyuya taş atıyor herkes peşine koşuyor kardeşim dediğiniz rakamlar olursa ve her 6 ayda bir dünyanın zammı gelirse 20 senede bitermi…. Ömür boyu olur o zaman ben TOKİ’den aldım 254 lira ile başlamıştım 655 lira oldu 15 senede bitti gitti ev benim oldu girin alın kardeşim kimse kimseye bu şekilde ev vermez…

Yorumlar kapatıldı.