Kategoriler
Konut Kredisi

2021’de 300 milyar TL’nin üstünde konut kredisi kullanıldı

BDDK verilerine göre; Türkiye’de 2021’de kullanılan konut kredisi tutarı 300 milyar TL’nin üstünde gerçekleşmiştir. Kredi Hayat Sigortası, konut kredisi kullanan tüketicilerin borç yükünü garanti altına almaktadır. Ayrıca Kredi Hayat Sigortası poliçeleri için ise pek çok alternatif bulunmaktadır.

Aegon Türkiye Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, Olayinkolayi.com dijital platformu aracılığıyla kullanıcılarına yüzde 40’a varan indirimlerle Kredi Hayat Sigortası sağladıklarına değinmiştir. Ayrıca Murat Akçay;  “Konut kredileri, toplam tüketici kredisi pazarının üçte birinden fazlasını oluşturmaktadır. Üretilen Kredi Hayat Sigortası poliçeleri açısından da konut kredileri önemli bir paya sahiptir. İstatistiklere göre geçen yıl üretilen Kredi Hayat Sigortası toplam poliçe adedi 14 milyonu aşıyor. Biz de bu önemli sigorta için doğru fiyatlama ve self-servis fırsatıyla tüketicilerin bütçesine katkıda bulunduğumuza inanıyoruz.” dedi.

“Konut kredisi için Kredi Hayat Sigortası’nı bankadan yaptırma zorunluluğu bulunmuyor”

TÜİK verilerine göre; geçtiğimiz sene Türkiye genelinde ortalama 1 milyon 492 bin adet konut satın alınmıştır. Bu alımların büyük bir bölümü de finans kuruluşlarından kullanılan konut kredileri üzerinden yapılmıştır. Murat Akçay konuyla ilgili olarak; “Konut kredisi kullanan tüketicilerin, SEDDK’nın (Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu) son sektör duyurusunda altını bir kere daha çizdiği gibi, Kredi Hayat Sigortası’nı bankadan yaptırma zorunluluğu bulunmuyor.” açıklamasında bulunmuştur. Ayrıca Akçay, birçok müşterinin, banka dışındaki alternatif kanallar üzerinden Kredi Hayat Sigortası yaptırabileceğini bilmediğini belirtmiştir.

Murat Akçay; “Özellikle ekonominin dalgalanma yaşadığı bu dönemde, tüketicinin doğru sigortayı doğru fiyata almasını her zaman olduğu gibi desteklemeye devam ediyoruz. Bu amaçla Aegon Türkiye olarak sigorta tecrübemizi ve bilgi birikimimizi inovatif yaklaşımımızla birleştirdik. Böylelikle sektörümüzde öncü bir adım daha attık. Yeni nesil teknoloji altyapısına sahip dijital platform sayesinde konut, kredi ve sigorta süreçlerinde kredi listeleme, masraf hesaplama, poliçe satın alma gibi işlemleri kolaylaştıran çözümler sunuyoruz.” açıklamalarını yapmıştır.

Platformun Kredi Asistanı uygulaması sayesinde, kullanıcılar kriterlerine uygun konut kredisi tekliflerini aylık taksit ödemesi, toplam ödeme ya da faiz oranına göre tek ekranda listeleyerek kredi kararını kolaylıkla verebilmektedir.

“Kredi Hayat Sigortasını da platformumuz üzerinden yüzde 40’a varan indirimle sunuyoruz”

Murat Akçay şu ifadeleri kaydetmiştir; “Konut, kredi, sağlık, sigorta ve yaşam kategorilerinde merak edilenlere ilişkin güncel ve pratik bilgilere de web sitenin blog sayfasında yer veriyoruz. Üstelik olayınkolayı Çağrı Merkezi temsilcilerimiz aracılığıyla müşterilerimizin kredi süreci ile ilgili soruları birebir yanıtlanmaktadır. Bununla birlikte yasal haklarıyla ilgili bilgilendirme yaparak uçtan uca ücretsiz asistanlık desteği sağlıyoruz. Konut kredisi için gerekli Kredi Hayat Sigortasını da platformumuz üzerinden yüzde 40’a varan indirimle sunuyoruz. Ayrıca Çağrı Merkezimiz üzerinden de bu hizmeti sağlıyoruz. Bu sayede müşterilerimiz kredi masraf paketini optimize edip daha düşük bütçe ile poliçe satın alabilmektedir.”

Platform, kullanıcılarına pek çok işlem kolaylığını bir arada sunmaktadır. Bu platform, hafta içi 09.00-18.00 saatleri arasında 0850 222 3466 numaralı Çağrı Merkezi numarası veya Whatsapp hattı üzerinden anlık yanıt sistemiyle müşterilerinden gelen soruları asistanları aracılığıyla cevaplamaktadır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version