Kategoriler
Güncel

3 Boyutlu Kadastro projesi tanıtıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, üç boyutlu tapu-kadastro verilerini akıllı şehirler gibi dijital ortama hazır olacak biçimde düzenledi. Proje dahilinde; üç boyutlu kadastro ve tapu bilgileri, üç boyutlu şehir modelleri, binaların mimari projelerini üç boyutlu halde derleyerek gayrimenkul değer verileri ve ikametgah bilgileriyle bir araya getirdi. Ayrıca 3 Boyutlu Kadastro Projesi ile ilgili detaylara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Üç Boyutlu Kadastro projesi geliyor!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, 3 boyutlu tapu-kadastro verilerini son zamlarda rağbet alan Metaverse dijital programı ve akıllı şehirler gibi dijital sektörlere hazır hale getiriyor. 3 Boyutlu Kadastro Projesi kapsamında Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, bundan önce uçaklardan aldığı görüntülerle 40 bin kilometre karelik alana sahip olan Türkiye’nin şimdiye kadar 10 bin kilometre karelik alanını yüksek detay yoğunluklu 3 boyutlu şehir modeli olarak görüntülemeyi başardı.

Yeni Şafak Gazetesi’nden Tasemin Asan’ın haberine göre; Proje dahilinde 3 boyutlu şehir modelleri, 3 boyutlu kadastro ve tapu bilgileri toplanmıştır. Ayrıca konutların mimari projelerini 3 boyutlu halde düzenleyerek taşınmazlarının değer bilgileri ve ikametgah bilgilerini birleştirdi. Entegre edilen bilgiler ile Türkiye, dijital teknolojilerle, akıllı şehirler ortamına hazırlatılıyor.

Metaverse Çalıştayı bir araya gelecek

Günümüzün gözde teknolojisi Metaverse, Türkiye genelinde büyük bir rağbet görmektedir. Ayrıca Metaverse’de 25 bin kişiye arsa satıldığı söyleniyor. TKGM, gelecek günlerde uzmanların ve akademisyenlerin katılım göstereceği Metaverse’ye yönelik çalıştay düzenlemeye hazırlanmaktadır. Ayrıca Çalıştay da Metaverse’nin bütün yönlerinin konuşulması bekleniyor.

Diğer güncel haberler için tıklayınız…

Exit mobile version