Kategoriler
Emlak Haberleri

Akfen GYO, 2021’in karşılığını almaya devam ediyor

Akfen GYO firması üç aylık kira getirilerini arttırmıştır. Yapılan bu gelir artışı ise Euro bazında yüzde 24 arttırmıştır. Ayrıca, ulusal kredi notunu A-‘ye çıkartırken, kredilerinde 3.1 milyon Euro’luk erken ödeme gerçekleştirmiştir. Firma, 2021’in başından bu yana şirketin gelecek vizyonunun öne çıkarılması için adımların karşılığını başarıyla almaya devam etmektedir. Bu kapsamda Nisan’da yeni gelişmelerle yeniden gündeme gelmiştir.

Genel Müdür Sertac Karaağaoğlu, 2021’deki yapılanmanın ardından 2022’de olumlu haberlerle yollarına devam ettiklerini söyledi. Ayrıca
“Önümüzdeki süreçte bu nakit fazlası yaratan başarılı finansal görünümü devam ettirmeyi hedefliyoruz” ifadelerini kullandı. Şirket, Nisan’da, ilk olarak 2022 Ocak-Mart ayları arasındaki ilk 3 aylık döneminde kira gelirlerini yükseltti. 2021’in aynı dönemine göre, Euro olarak %24 artırarak 4.2 milyon Euro’ya ulaştırmayı başarmıştır. Ayrıca şirketin rating notunu değerlendiren JCR Avrasya Derecelendirme A.Ş. tarafından uzun vadeli ulusal kurum kredi rating notu BBB’den A-’ye yükseltilmiştir.

Akfen GYO Genel Müdürü Sertac Karaağaoğlu: “Doğru adımların karşılığını almaya devam ediyoruz”

Sertac Karaağaoğlu, 2021’deki yeniden yapılanmanın ardından bu yıl art arda olumlu gelişmelerle daha önceden planladıkları şekilde yollarına devam ettiklerini söylemiştir. Karaağaoğlu, “Akfen GYO olarak her alanda attığımız doğru adımların karşılığını almaya devam ediyoruz. İlk çeyrekte kira gelirlerinin en düşük olduğu dönemde gerçekleşen kur artışları nedeniyle önceki senelerde zarara uğradık. Bu zararı Mayıs’la beraber turizm sezonunun başlamasıyla telafi edeceğiz. Bu doğrultuda nakit fazlası yaratan başarılı finansal görünümümüzü devam ettirmeyi amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version