Kategoriler
İhaleler Kentsel Dönüşüm

Ataşehir Şerifali Çiftliği Kentsel Dönüşüm Projesi temeli atıldı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul ziyareti sırasında, Ataşehir Şerifali Çiftliği Kentsel Dönüşüm Projesi temel atma törenine katılım sağladı. Bakan Kurum, İstanbul Ataşehir’de yer alan bu bölgenin, göç ve çarpık yapılaşmayla sağlıksız yapı stokunun arttığını hatırlattı. Ayrıca projenin İstanbul’un en önemli dönüşüm projelerinden olacağını da söyledi.

Ataşehir Şerifali Çiftliği Kentsel Dönüşüm Projesi temeli atıldı

Kentsel Dönüşüm Projesi, 26 hektarlık alanı kaplamaktadır. Proje 3 etap şeklinde hayata geçirilecektir. 3 etapta ise toplam 1.442 adet konut, 121 adet ticari birim yer alacaktır. Sosyal donatıların da yer aldığı proje ayrıca alt ve üst yapılarıyla beraber sağlıklı bir yaşam alanı sunmaktadır. Temeli atılan 1. etapta ise toplam 390 adet bağımsız birim yıkılacaktır. Bu etapta depreme karşı güvenli ve yatay mimari anlayışta 513 konut, ayrıca 28 ticari birim inşa edilecektir.

İhale bedeli 152 milyon TL olan 1.etabın 2023 Mayıs’da hak sahiplerine teslim edilmesi planlanmaktadır. 718 konut ve 70 ticari birimden oluşan 2. etap 16 Şubat 2023 tarihinde teslimi planlanmaktadır. Ayrıca 211 konut ve 23 ticari birimden oluşan 3. etap ise 21 Şubat 2023 tarihinde ihale edilecektir.

Kurum, İstanbul’un her yerinde, 39 ilçemizin hepsinde; kentsel dönüşümden sosyal konuta, çevre yatırımlarından millet bahçelerine kadar her alanda mimarlarımız, mühendislerimiz, işçi kardeşlerimizle; canla başla çalışmaktadır. Türkiye’de 1.7 milyon, ayrıca İstanbul’da ise 300 bin binamızı yeniledik” diye ekledi.

Diğer ihale haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version