Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Bodrum’daki satılık konut fiyatları iki katına çıktı

Bir yıl içerisinde Bodrum’daki satılık konut fiyatları, yüzde 49 oranında artış gösterdi. İlçedeki kiralık konutların fiyatı ise yüzde 18 oranında arttı. Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, “Bodrum pandemide değerini korumasının ötesinde adeta parlayan yıldız oldu” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Nüfus 2 kat arttı

Uzaktan çalışma veya eğitim modeline geçilmesi ve benzer nedenlerden dolayı büyük şehirlerden kaçıp Bodrum’a yerleşenlerin sayısının arttığını dile getiren Şule Alp, normalde yaz aylarında kullanılan evlerin, kışın da kullanıldığını ifade etti. Alp,  “Normalde 170 binlerde olan nüfus artık 400 bini aşmış durumda. Yazlık olarak kullanılan evler kışın da dolu. Bunun dışında ilk defa Bodrum’da gayrimenkul alanların sayısı da yükseldi” sözlerini kaydetti.

Kiralık konut fiyatları en çok Muğla’da arttı

Bodrum’daki satılık konut fiyatları yüzde 49 arttı

İlçedeki satılık konut fiyatları yüzde 49 arttı. Kiralık daire fiyatları ise yüzde 18 oranında yükselirken metrekare başına ortalama konut fiyatı, 9 bin 715 Türk lirası, bir konutun ortalama satış fiyatı ise 1 milyon bin 670 Türk lirası oldu.

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki kiralık konutların ortalama ücreti ise 2 bin 932 Türk lirası olarak belirlendi. Şule Alp, “Konutun kendini amorti etmesi ise 30 yıl” dedi.

Bodrum’a yeni proje: The BO Viera

Besa Grup Satış ve Pazarlama Koordinatörü Şule Alp, Bodrum’a yapılacak otel, rezidans ve villa projesi hakkında da bilgiler verdi. Alp, proje hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Toplamda 150 dönüm arazi üzerinde toplam 310 adet villa ve rezidanstan oluşan, Hilton Grup’un üst segment markası Curio’nun 85 odalı otelinin yer aldığı The BO Viera projesi hayata geçirilecek. Arazinin eğimi çok başarılı kullanılarak hiçbir evin manzarasının kapanmayacak şekilde tasarlandı. Proje içerisinde restoran, cafe, süpermarket, deniz taksi, 1.2 kilometrelik çok uzun bir sahil şeridi de yer alıyor. Bunlar dışında konut sahipleri kreş, temizlik, çamaşır vb. tüm hizmetleri de alabilecek”

 

Exit mobile version