Kategoriler
Konut Kredisi

Devlet destekli konut kredisi veren bankalar

Devlet destekli konut kredisi veren bankaların sayısı gün geçtikçe artıyor. Ev sahibi olmak isteyenlerin merak ettiği ve yakından takip ettiği bu bankaların şartları sürekli güncellenmektedir. Hem devlet, hem kamu da devlet destekli ev kredisi veren bankalar ve şartları hakkında güncel bilgiler haberin devamında yer almaktadır.

Devlet Destekli Konut Kredisi Bankaları

Ev satın alırken devlet destekli paketlerinden yararlanmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bununla birlikte devlet destekli ev kredisi veren bankaların da sayısı aynı oranda artış gösteriyor. Özellikle Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası gibi devlet bankalarının destek paketleri yüz güldürüyor. Vakıfbank’tan destek kredisi almak için bankanın bireysel emeklilik ya da maaş müşterisi olmak gerekli. Gerekli şartlar sağlanırsa başvuru için her hangi bir Vakıfbank şubesine gitmek yeterlidir. Bunun dışında mobil bankacılık hizmetlerinden yararlanıyorsa kişi mobil şube üzerinden de başvuru yapma hakkına sahip.

Halkbank ise devlet destekli konut kredisi vermek için teminat olarak konut ipoteğini kabul etmektedir. Bu şekilde alınan kredilerde konut ücretinin yüzde 80’i kadar destek sağlanmaktadır. Ziraat Bankası da gerekli şartlar sağlandığında devlet desteği vermektedir. Bankanın emekliler için kredi ödemelerinde ise 3 ayda bir ödemeli kredi paketi yer almaktadır. Böylece aylıklarını üç ayda bir alan emeklilerin kredilerini ödemeleri daha kolay olacak.

Devlet Destekli Kredi Şartları

Devlet destekli konut kredisi almak için şartlar, kişiye ve bankaya göre değişiklik göstermektedir. Kişinin aldığı maaş, ihtiyaçları, ödeme durumuna göre kendisine uygun paketi seçmesi önemlidir. Paketi seçtikten sonra gerekli evraklar ve belgeleri hazırlayıp banka şubesine teslim edilmesi gerekir. Bankanın incelemelerinden sonra kredi sonucu belli olur.

Devlet destekli ev kredisi değişik pek çok avantaja sahiptir. Bu avantajlardan en önemlidir ötelemeli ödeme avantajıdır. Kişinin ihtiyacına göre 6 aya sonrasına kadar uzatılan ertelenen ödeme, pek çok bankanın paketlerinde geçerlidir. Destek paketlerinin bir diğer avantajı ise bankaya göre değişiklik gösteren düşük faiz uygulamalarıdır. Bunlardan dolayı devlet destekli kredi paketlerine rağbet her geçen gün artmaktadır.

Diğer konut kredisi haberleri için tıklayınız

Exit mobile version