Kategoriler
Emlak Haberleri

En modern konutları Ankara’da inşa ediyor

Eskiye göre konut anlayışının değiştiği, bu doğrultuda ülke genelinde eskiye göre daha modern, daha dayanıklı, sosyal alanların projelere eklendiği ve daha kullanılabilir alanların olduğu, özellikli konutlar üretilmeye başlandı.

Özellikle büyükşehirlerde ‘en iyi’ projeyi üretme konusunda inşaat firmaları birbiriyle yarışırken, ‘modernizm’ konusunda Ankara bir adım daha öne çıkıyor.

Gelişen teknolojiler ve değişen anlayışlar konut projeleri üzerindeki etkisini sürdürmeye devam ediyor. Hayata geçirilen konut projelerinin, bir öncekilerden ‘daha akıllı, daha donanımlı, daha konforlu’ olarak inşa edilmesi, alıcının da konuttaki tercih kriterlerini değiştiriyor.

Bu gelişmeler doğrultusunda Ankara’da da son yıllarda projelerin gelişmelere uygun şekilde  inşa edildiğinin altını çizen İTO Yatırım ortaklarından Özkan Özçelik, “gelenekselci Ankaralı konut alıcısının” tercihlerinin de değişmeye başladığını vurguladı.

Özçelik, şunları söyledi:

“Ankaralı konut alıcısı bazı alışkanlıklarda gelenekselci olsa da yeni ve trendlere uygun konutları daha çok seviyor. Geniş, ferah, kolay ulaşılabilen lokasyonda inşa edilen konutlar her zaman Ankaralıların öncelikli tercihi. Zaten müteahhitler de buna uygun projeler üretmeye dikkat ediyor. Büyük, kaliteli aynı zamanda gelişmiş ülkelerden de esintilerin olduğu modern ve farklı mimariye sahip konutlar Ankara’da bir adım öne çıkıyor. İstanbul’da da elbette çok modern, Avrupa standartlarında mimariye sahip projelere imza atılıyor. Ancak daha sıkıştırılmış bir kent olduğu için alıcının istediği konforlarda konutları üretmek çok zor. Bu noktada Ankaralı müteahhitlerin daha modern konutlar inşa ettiğini söylemek mümkün.”

Yüksek kalitede olmasına karşın fiyat bakımından İstanbul’dan çok daha uygun koşullarda satış yapıldığını belirten Özçelik, “Ankara’nın en nezih bölgelerinden Oran’da inşa ettiğimiz One Tower Diplomatique gibi yüksek standartlarda üretilen projelerin yüzde 80’i ithal malzeme kullanılarak üretiliyor. Hal böyle olunca maliyeti de çok yüksek oluyor. Ancak İstanbul’da aynı konutu yapmaya kalktığınızda, hem daha yüksek fiyatlar karşınıza çıkarılıyor, hem de çevresel ve yapısal açıdan bu kadar ferah konutlar üretilemiyor. O yüzden Ankaralı konut alıcısının benzer fiyatlarla çok daha kaliteli ve ferah konutlarda oturduğunu söyleyebiliriz” dedi.

Exit mobile version