Kategoriler
Ekonomi

FED faiz kararı ne zaman açıklanacak

FED faiz kararı açıklaması merakla bekleniyor. Dolar, altın, Euro, lira, bitcoin ve borsanın beklediği karar 27 Temmuz’da açıklanacak. Faiz açıklamasının piyasalara etkisi oldukça yüksek. Açıklamanın önemi ve Türkiye saati ile tam saati haberin detaylarında yer almaktadır.

Amerikan Merkez Bankasının önemli kararı

Amerikan Merkez Bankası FED faiz kararı 27 Temmuz 2022 ‘de açıklanmaktadır. Dünya genelinde ekonomi piyasasının merakla beklediği faiz oranları, ülkemizde de merak edilmektedir. Doların patronu olan merkez bankasının açıklayacağı oranlar sadece doları değil, tüm yatırım araçlarını etkilemektedir. Amerika’da enflasyon oranını düşürmek için daha önce yapılan faiz artışı amacına ulaşamamıştı. Yüzde 8,8 olan beklenti yüzde 9,1 seviyelerine ulaşmıştı. Bu seviye son 42 yılın en yüksek enflasyon seviyesi olarak belirtilmektedir.

FED faiz kararı ile ilgili açıklamayı Amerika Merkez Bankası Başkanı Powell yapacak. Açıklamanın 27 Temmuz 2022 Türkiye saati ile 21:00’da yapılması beklenmektedir. Açıklamanın ardından hem dünya genelinde hem Türkiye’deki piyasalarda yenilikler beklenmektedir. Faiz kararında ani bir yükseliş olması durumunda dolar kurunda yükseliş de devam edecektir. Bu durumda piyasaların daha farklı yöntemler izlemesi gerekmektedir.

ECB faiz artışından sonra FED Faiz kararı

Geçtiğimiz haftalarda Avrupa Merkez Bankası ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da faiz açıklaması yaptı.  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizde sabit kalma kararı verdi. Ancak Avrupa Merkez Bankası 11 yıl sonra faiz artışı kararı verdi. ECB’nin bu kararından sonra FED faiz kararı hakkında heyecanlı bekleyiş başladı.

Tüm dünyada olduğu gibi Amerika’da ekonomik kriz ile sınavını vermektedir. Amerika son 41 yılın en yüksek enflasyon seviyesine gelmiş durumda. Krizin atlatılması için Amerikan Merkez Bankası faiz oranlarında artırım yapmaktadır. 2022 yılı içerisinde FED faiz oranı 25, 50, 75 baz puan artışı yapmış durumda. Faiz artışından önce dolar kuru 17,87 TL’den işlem görmeye devam ediyor. Faiz oranı 100 baz puan gibi yüksek bir artışta olursa dolar kurunda yükseliş devam edecektir. Piyasalardaki meraklı bekleme önümüzdeki saatlerde son bulup yerini faiz kararına göre yeni yollar bulmaya bırakacak.

Daha fazla ekonomi haberi için tıklayınız

Exit mobile version