Kategoriler
İhaleler Kentsel Dönüşüm

Fikirtepe kentsel dönüşüm ihalesi ne zaman?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Fikirtepe için 15 bin konut ihalesi yapacaklarını açıkladı. Aynı zamanda Kurum, Ataşehir Şerifali İmar İskan Blokları temel atma törenine katıldı. Başkan, ülkemizi depreme hazırlama seferberliğinin her şeyden önce geldiğini söyledi. Ayrıca depremin siyaset üstü bir durum olduğunu da ekledi. “Deprem dönüşümünde her zaman önceliğimiz İstanbul’dur. Çünkü bu şehrin geleceğinin önünde deprem tehlikesi durmaktadır. Biz bir seferberlik anlayışıyla çalışıyoruz. Enkaz alanlarında milletimize ne söz verdiysek hepsini tuttuk. Biz milletimizin emrindeyiz dedik. Elazığ, Malatya, İzmir’de, Giresun, Rize, Ordu’da, Kastamonu, Bartın, Sinop’ta vatandaşlarımıza söz verdiğimiz gibi konutlarımızı inşa ettik ve teslim ettik.” Dedi.

“Fikirtepe için çalışıyoruz”

Kurum, Fikirtepe’de yaşayanların uzun zamandır mağdur olduğunu söyledi. Ayrıca “Sayın Cumhurbaşkanımızın emirleriyle, Fikirtepe için çalışmalara başladık. İnşallah Şubat itibariyle 15 bin konutun ihalesini yapmak şartıyla İstanbul’un en büyük dönüşüm projelerinden biri olan Kadıköy Fikirtepe’de gerçekleştirmekteyiz” dedi.

Kurum, Gecekondu Önleme Bölgesi olan Şerifali Çiftliği’nde, 260 bin metrekarelik alanda, devasa bir kentsel dönüşüm çalışması başlatıldığını anlattı. “Bu alanda 1070 sağlıksız konut yer almaktadır. Alanda yaşayan vatandaşlarımızın neredeyse hepsiyle, dönüşüm noktasında uzlaştık. Onlara bu dönemde hiçbir şekilde mağdur etmeden taşınma yardımlarını verdik” dedi.

2023 yılında konutlar teslim edilecek

Kurum, projenin TOKİ Başkanlığı tarafından 3 etap şeklinde yapılacağını söyledi. “İlk etapta yatırım değeri 150 milyon lira olan 513 konut ve 28 dükkânın temellerini bugün atıyoruz. Diğer etaplarımızın ihalesini de Şubat’ta yapacağız. İnşallah 2023 yılında konutlarımızı sizlere teslim edeceğiz.”

Bakan Kurum konuşmasının ardından Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinin temelini attı. Törende, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz ve TOKİ Başkan Yardımcısı Levent Sungur da yer aldı.

Diğer ihale haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version