Kategoriler
Emlak Haberleri

Gayrimenkul fiyatlarında artış beklentisi artı

Gayrimenkul sektörü ile ilgili analitik veriler üreten Reidin’in Türkiye İş Bankası desteği ile hazırlanan Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi sonuçlarına göre, gayrimenkul fiyatlarında artış beklentisi arttı.

Gayrimenkul sektörü ile ilgili güncel verilerle derinlikli analitik bilgiler sunan Reidin’in, Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven ve Fiyat Beklenti Endeksi 2017 2. Çeyrek Dönem sonuçlarını değerlendiren REIDIN Türkiye Ülke Müdürü Kerim Bertrand, “Güven Endeksi değeri, geçen yılın çeyrek dönemine göre yüzde 79 artışla 112.5 olarak ölçüldü.

Benzer şekilde Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksinde de geçen çeyrek döneme göre yüzde 55 artış gerçekleşti. Bu durum, gayrimenkul fiyatlarında geçmiş üç aylık döneme göre, önümüzdeki üç aylık dönemde fiyat yükseliş beklentisini artırdı. Bu artış, aynı zamanda, gelecek 3 aylık dönemde gayrimenkul piyasalarının daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan sektör temsilcilerinin sayısının bir önceki çeyrek döneme göre arttığını da göstermektedir” dedi.

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Güven Endeksi değeri, 2017 yılı 2. çeyrek döneminde, geçen çeyrek döneme göre %79 artışla 112.5 (Kısmen İyimser) olarak ölçüldü. REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Fiyat Beklenti Endeksi değeri ise, 2017 yılı 2. çeyrek döneminde, geçen çeyrek döneme göre %55 artışla 106.5 olarak ölçüldü.

REIDIN Türkiye Gayrimenkul Sektörü Gü̈ven Endeksi 2017 yılı 2. çeyrek döneminde, geçen çeyrek dö̈nemine göre; bankalar ve finansal kurumlar için %47 artışla 86,4 (Kısmen Kötümser), Gayrimenkul danışmanları için %72 artış̧la 133,5 (İyimser), Gayrimenkul değerleme uzmanları için %77 artış̧la 88,8 (Kısmen Kötümser) ve Gayrimenkul geliştiricileri için %99 artış̧la 135,7 (İyimser) olarak ölçüldü.

Exit mobile version