Kategoriler
Emlak Haberleri

Gayrimenkul satışı ödemeleri artık TL ile yapılacak!

Gayrimenkul satışları için yapılan değişiklik Resmî Gazete’de yayımlanmıştır. Bu açıklanan değişikliğe göre artık Gayrimenkul Satışı ödemeleri yalnızca Türk Lirası ile yapılacaktır. 31814 sayılı Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Daire Tebliğ, 19 Nisan 2022 Salı tarihinde yayınlanmıştır. Tebliğ, Resmi Gazete tarafınca duyurulmuştur. Yayımlanan tebliğ ile gayrimenkul satış sözleşmelerinde değişiklik yapılmıştır. Ödemelerin Türk Lirası olarak yapılması ve kabul etmesi zorunlu hale getirilmiştir.

Gayrimenkul satışı ile ilgili değişiklik yapıldı

26801 sayılı Resmî Gazete’deki Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ, 28 Şubat 2008 tarihinde yayımlanmıştı. Bu tebliğ üzerinde bazı değişiklikler meydana gelmiştir. Tebliğ’de yer alan 8’ince maddenin dokuzuncu fıkrası; Türkiye’de yerleşik kişilerin kendi aralarında sözleşecekleri; taşıt satış sözleşmeleri dışında kalan menkul satış sözleşmelerinde sözleşme bedelini ve bu sözleşmelerden dolayı olan diğer ödeme yükümlülüklerini döviz olarak veya dövize endeksli olarak kararlaştırmaları mümkündür.

Fakat sözleşme konusu ödeme yükümlülüklerinin Türk parası olarak yerine getirilmesi ve kabul edilmesi zorunludur.” cümlesi eklenmiştir. On beşinci fıkrasında yer alan “kararlaştırılması” ibaresi “kararlaştırılması, ödenmesi ve kabul edilmesi de ilave edilmiştir. Resmî Gazete’de yayımlanan bu ilgili karar yürürlüğe girmiştir.

31814 Sayılı Resmî Gazeteye ulaşmak için tıklayınız…

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version