Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Her 100 konuttan 30’unu Ruslar alıyor

Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya konut satışında bütün zamanların en yüksek şubat rekoru kırıldığına değinmiştir. Ayrıca ilk 2 ayda yabancıya satılan 100 konuttan 30’unu Ruslar tarafından alındığının altını çizmiştir. Gül, bu durumun yabancıların haricinde Ruslar’ın da Türkiye pazarına ne kadar güvendiklerini gösterdiğini söylemiştir. Ayrıca yakın zamanda ciddi bir Rus göçü beklenebileceğini belirtmiştir.

Gül Gül; “Yakın zamanda ciddi bir Rus göçüyle karşılaşabiliriz”

Gül, konuyla ilgili değerlendirmede bulunmuştur. Gül; “Aldığımız verilere göre; ilk 2 ayda yabancılara satılan her 100 konuttan 30’unu Ruslar almıştır. İlk 2 ayda Ruslar’ın aldığı konut sayısı 2021’in aynı döneminde göre yüzde 90,36 artış göstermiştir. Ayrıca aynı dönemde sektörün yabancılara toplam satışındaki artış ise yüzde 55,5 olmuştur. Böylece Rus vatandaşlarındaki artış ortalamanın 2 katına yaklaşmış durumdadır.

Türkiye gayrimenkul sektörünün yabancı yatırımcının güvenli limanı olmaya devam ettiğini görüyoruz. Hem yatırım hem de oturmak amacıyla son dönemlerde Rus vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşmaktayız. Türkiye’nin en çok gayrimenkul sattığı ülkeler arasında Rusya, İran ve Irak’ın ardından üçüncü sırada gelmektedir. Duyumlarımıza ve mevcut koşullara baktığımızda yakın zamanda ciddi bir Rus göçüyle karşılaşabiliriz.” şeklinde konuşmuştur.

“Ruslar yönlerini buraya çeviriyor”

Gül, Rusya’dan yurt dışına para transferi yapılamadığına dikkat çekmiştir. Ayrıca Ruslar’ın zor durumda kaldıklarını kaydetmiştir. Gül, bu zorluklar sebebiyle çıkış yolu arayan Rus vatandaşlarının çareyi Türkiye’de hesap açtırmakta bulduğunu belirtmiştir. Ayrıca; “Aldığımız bilgilere göre, Rusya’dan para transferi yapılamıyor. 9 Eylül’e kadar para birimleri olan ruble karşılığı döviz satışı da askıya alınmış durumda. Rusya Merkez Bankası bankalardaki döviz hesaplarından para çekilişine 10.000 dolar sınır koymuştur. Banka şubelerine yoğun bir Rus vatandaşı akımı gözlendiği bilgisi bulunmaktadır.

Yabancıların Türkiye’de TL hesabı açabilmeleri için ikametgah adresi, vergi numarası, pasaport numarası ve mobil telefon numarası bilgileri yeterlidir. Rusya’da işlerin daha kötüye gitme ihtimalini değerlendiren Ruslar yönlerini buraya çeviriyor. İnsanlar artık aileleri ile beraber güvenli biçimde yaşamak istiyor. Üstelik iş yapabilecek, parasını aktarabilecek ve vatandaşlık alabilecek ortam arıyor.” ifadelerini kullanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version