Kategoriler
Emlak Haberleri

“Konut fiyatları artışı devam edecek”

intAvrasya Uluslararası İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli, Türkiye’nin önemli gayrimenkul geliştiricilerinden birisi olmaktadır. Sesli, son zamanlarda sektörde gelişen fiyat artışına yönelik açıklamalar yapmıştır. Ali Sesli, konut fiyatları artışının devam edeceğini bildirmiştir. Ayrıca Sesli; “İnşaat maliyetlerinin öngörülemeyen şekilde yükseliyor olması sebebiyle yeni yatırımlar azalmıştır. Bu durum, piyasada arz problemini de beraberinde getiriyor. Arz çok azaldı. Artık satacak gayrimenkul bulamamak en büyük problem.

Üstelik buna yurt dışı alıcıların yoğun ilgisi de ilave edilince mevcut talebi karşılayamayan sektörde, konut fiyatları artışı kaçınılmaz duruma gelmektedir.” sözlerini kaydetmiştir. Sesli, son zamanlarda konuşulan KDV indiriminden ziyade konut kredi faizlerinin aşağı çekilmesinin yurt içi alıcıları hareketlendireceğini bildirmiştir. Üstelik yeni bir kentsel dönüşüm atağının inşaat sektörüne can suyu olacağına değinmiştir.

“Yapıların tamamının aydınlatmasında güneş enerjisinden faydalanılacak”

Ali Sesli, şu anda mimari proje aşamasında olan yeni projelerine de değinmiştir. Ayrıca İstanbul Kartal’da yapımına başlayacakları karma projenin yenilikçi teknolojilerle donatılacağını ifade etmiştir. Sesli; “Projemizi, alternatif kaynaklarla kendi enerjisini üretebilen, enerjisini verimli kullanan, doğal ışıktan maksimum seviyede faydalanan, yeşil alan yoğunluğuna sahip, atıklarını geri dönüştürebilen bir mimariyle tasarlıyoruz.” dedi. Ayrıca Sesli, inşa edecekleri yapıların tamamının aydınlatmasında güneş enerjisinden faydalanacaklarını kaydetmiştir. Teknolojik altyapıyı ise yenilenebilir enerji sektöründe 80 yıllık geçmişi olan Fransa merkezli ortaklarının sağlayacağını belirtmiştir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version