Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

Konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?

Hafta içerisinde konut piyasasına ilişkin önemli veriler açıklanmıştır. Açıklanan verilere göre; konut fiyatları son bir yıl içerisinde yüzde 32,4 oranında bir yükselme gerçekleştirmiştir. Bu oldukça fazla bir artış olarak söylenebilir. Çünkü konut fiyatlarındaki artış enflasyonun yani diğer ürünlerin fiyatlarındaki ortalama artışın yaklaşık iki katına çıkmıştır. Bu nedenle Türkiye dünya genelinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülke olduğunu söylemek mümkündür.

Fiyatlardaki Artış Vatandaşı Etkiledi

Bu durum ev almak isteyen gençleri oldukça olumsuz etkilemektedir. Buna örnek olarak İstanbul’un merkezinde bulunan konutlar 1 milyon TL’den başladığı söylenebilir. Yeni olan konutların fiyatı ise 2-3 milyon aralığındadır. Kısacası para biriktirerek ev almak bugünlerde biraz zor görünmektedir. Bu şekilde bu vatandaşı oldukça zor bir döneme sokmaktadır. Fiyat artışları güncel bir biçimde artış göstermeye devam etmektedir.

 Konut Fiyatlarındaki Artış Devam Edecek Mi?

Konut piyasasını en yakından takip eden uzmanlar arasında yer alan Ahmet Büyükduman bu konu hakkında bazı açıklamalarda bulunmuştur. Boş konut stoku ile ilgili verinin gerçeği yansıtmadığını belirtmiştir. Aynı zamanda ortada böyle bir stokun bulunmadığı görüşündedir. Büyükduman’ın konuyla ilgili tez, şu şekilde bizlere aktarılmıştır. “Veriler geçmişe dönük olarak incelendiğinde, belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatları ile toplam konut talebinin birbirine çok yakın olduğu görülüyor. Yani ortada konut talebinin çok üzerinde bir konut arzı yok.” Büyükduman bu konu ile ilgili bazı görüşlerini de söylemiştir. Konut piyasasının yüzde 90’ını meydana getiren yap-satçı küçük müteahhitlerin satmayıp bekleyebilecek gücü olmadığını belirtmiştir. Aynı zamanda ellerinde fazla konut olanlar satış için fiyatlarında indirim istemektedirler. Bu nedenle konut stok konusu oldukça önemlidir.

Konut fiyatlarındaki yükselişleri güncel bir biçimde takip etmek mümkündür. Silerde detaylı bir biçimde bu konuyla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda konut fiyatlarındaki bu artışın devam edip etmeyeceğini de öğrenmeniz mümkündür.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version