Kategoriler
Emlak Haberleri

“Konut fiyatlarındaki fahiş artışları yakından takip ediyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, konut fiyatları artışına yönelik açıklamalarda bulunmuştur. Bakan Nebati; “Bazı fırsatçıların serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak biçimde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği ‘fahiş’ artışları çok detaylı olarak yakından takip ediyoruz.” dedi.

Amaç uygun maliyetle konut sahibi olmak

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından bir paylaşım yapmıştır. Bakan Nebati; “Konut Finansmanı Projesi’nin asıl amacı uygun maliyetle konut sahibi olma avantajı sağlamaktadır. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızı konut fiyatları dalgalanmalarından korumaktır. Bütün bu çabalara rağmen, birtakım internet sitelerinde birçok fırsatçının serbest piyasa ilkesiyle asla bağdaşmayacak biçimde konut fiyatlarında gerçekleştirdiği ‘fahiş’ artışları çok detaylı olarak yakından takip ediyoruz.

Kararlılıkla ifade etmek isterim ki; fahiş fiyat artışlarına karşı olağan gücümüzle çalışacağız. Böylece devreye aldığımız uygulamalar üzerinden fırsatçılık yapmaya, vatandaşlarımızı mağdur etmeye kalkışanlar hakkında ilgili her adımı atacağız. Asla müsamaha gösterilmeyecektir.” ifadelerine yer vermiştir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version