Kategoriler
Emlak Haberleri Konut Kredisi

Konut kredi faizi daha da artacak

Ödenebilir konut, Almanya’da son dönemlerde özellikle büyük şehirlerdeki en büyük problemlerden bir tanesidir. Yoğun ilgi ve konut kredi faizi düşüşüyle son yıllarda konut fiyatları da bir hayli arttı. Alman Merkez Bankasının son verilerine göre Almanya’daki konut fiyatlarının ortalama değerinin %30 kadar üzerinde olduğu görülmektedir.

Thomas Rederer, konut kredi faizi için açıklamalarda bulundu

ULUSLARARASI finans danışmanlık şirketi PwC’nin Almanya şubesinden Tomas Rederer konut k2redi faizi ilgili bazı açıklamalar yaptı. Düşük faiz oranları, yüksek tasarruf oranı ve yükselen enflasyon oranlarından dolayı gayrimenkule talebin artacağını, yüksek enflasyonun, hızla değer kaybeden banka hesaplarındaki tasarruflara göre gayrimenkulü daha uygun hale getirdiğini belirtti. Ancak uzmanlara göre yüksek enflasyonla beraber emlak kredileri daha da artacak. Frankfurt merkezli FMH-Finanz danışmanlık şirketi kurucusu Max Herbst açıklama yaptı. Herbst, “İpotek kredisi faiz oranlarının önümüzdeki yıl %0.25-0.5 puan artmasını bekliyorum” dedi.

Sermaye sektörlerinde hızla artan faiz oranlarına hiç kimsenin inanmadığı söylenmiştir. Ayrıca yüksek enflasyonla beraber merkez bankalarının para politikalarını sıkılaştırma baskısı altında olduğu söylenmiştir. Bunun da ayrıca genel faiz oranını arttıracağı ifade edilmiştir. FMH’nin verilerine göre Almanya’da 10 yıllık ipotek kredisi faizi şu anda yılda ortalama %1’in altındadır. Benzer şekilde Münihli emlak finansörü İnterhyp de faiz oranlarında hafif artışlar beklemektedir.

Diğer konut kredisi haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version