Kategoriler
Emlak Haberleri Konut Kredisi

Konut kredisi faiz oranları düştü mü?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 0.99 faizli konut kredisi müjdesini verdi. Ekonomik gelişmelerin değerlendirildiği Kabine Toplantısı’ndan sonra kameralar Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşısına geçti. Konut kredisiyle alakalı açıklamalarda bulunmasından sonra detaylar 0.99 konut kredisi faiz! Konut kredisi faiz oranları nedir? Yüzde 0.99 faizli konut kredisi nedir? 0.99 konut kredisi hesaplaması nasıl yapılır! Konut kredi faizleri ne kadar düşecek? 0.99 kredi hesaplama gibi sorular araştırılmaya başlandı. Detaylar için haberimizin devamını okuyabilirsiniz…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısından sonra açıklama yaptı. Erdoğan, yaptığı açıklamada ev almayı düşünenlere müjde verdi. Ayrıca, konut finansmanı için 3 ayrı finansman paketi hazırladıklarını belirtmiştir. Başkan Erdoğan, “Konut finansmanı konusunda 3 ayrı paketi milletimizin hizmetine sunuyoruz.” dedi.

Başkan Erdoğan; “Konut sektöründeki talebi dalgalanmadan korumak için bir dizi tedbiri hayata geçireceğiz. Birinci pakette ilk kez konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon liraya kadar birinci el konut için yüzde 0.99 faizli kredi sağlayacağız” diye konuştu.

Paket kapsamında ilk olarak ilk defa ev sahibi olanlar için yüzde 0.99 faizli konut kredisi imkanı içermektedir. Ve bu konutların sıfır konutlar olması gerekmektedir. Ancak ikinci pakette ise birinci ve ikinci el konutları da içermektedir. Konut değerinin minimum yarısı 1 Nisan’dan önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının bozdurulması ya da altınların MB’ye satılarak karşılanması koşuyla alınacak konutlar bu paketten faydalanabilecektir. Bu paket 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0.89 faizli konut kredisi içermektedir. Bu paketin bir amacı da döviz ve altın varlıklarının Türk lirasına dönüşümün teşvik etmektir.

Üçüncü paket ise inşaat sektörü içerisindeki firmaları ilgilendirmektedir. 2022 yılı Mayıs ayı itibariyle projelerin bir an önce satılması için 20 milyarlık kaynak sağlanacaktır. Böylece inşaat durumundaki konutların bir an önce satılması amaçlanmaktadır. Bu pakette 1 yıl süreyle konut fiyatlarını web sitelerinde duyurdukları fiyatta sabit tutma taahhüdü veren firmalar yaralanacaklardır. Belli bir miktara dek ve 36 ay vade ile bu finansmandan faydalanabilecektir.

Diğer kredi haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version