Kategoriler
Emlak Haberleri Konut Kredisi

Konut sahibi olmak isteyenler konut kredisi faizlerinin düşmesini bekliyor

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, bütün sektörlerde oluşan maliyet artışları ve mevcut piyasa koşulları sebebiyle konut fiyatlarının yükselmeye devam ettiğinin altını çizmiştir. Ayrıca Çulhalık, konut sahibi olmak isteyen vatandaşın bu hayalinin gün geçtikçe çok zorlaştığını bildirmiştir. Konut sahibi olmak isteyenler vatandaşların gözü konut kredisi faizlerde.

Çulhalık, yatırım amaçlı konut alanlar konuta yönelseler bile vatandaşın düşük kredi beklentisi içinde olduğunu hatırlatmıştır. Ayrıca Çulhalık; “Artan maliyetler, devamlı gelen zamlar, geçen senenin son çeyreğindeki anormal döviz artışı ve yeterli yeni konut üretiminin olmayışı gibi faktörler konut fiyatlarını hem kirada hem de satılıkta çok yukarılara çekmiştir. İlerleyen süreçte de bu durum böyle devam edecek gibi görünüyor. Maddi gücü olan inşaat şirketleri maliyetlere rağmen konut üretimine devam ediyorlar. Beklemedeki birtakım yatırımcılar da fiyatların daha fazla artacağı olasılığını düşünerek birikimlerini konuta çeviriyorlar. Fakat birikimi olmayan ve barınmak için konut almak isteyenlerin konut sahibi olmaları için tek çözüm ise konut kredisi kullanmak olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun için yaz öncesi konut kredi rakamlarında bir süreliğine de olsa faiz oranlarının yüzde 1 ve altına çekilmesini bekliyorlar. Geçmişte böyle bir uygulamanın olumlu sonuçlarını görmüştük. Şimdi yine vatandaşın gözü kulağı konut kredi faizlerinde.” şeklinde konuşmuştur.

İnsay Yapı; “ev sahibi olmanın yolu destekten geçiyor”

İhsan Çulhalık, yatırımcıların bazılarının varlıklarının değerlerini koruma amacıyla konuta yöneldiklerini kaydetmiştir. Ayrıca Çulhalık, oturum amacıyla konut sahibi olmayı bekleyenlerin harekete geçmek için bazı destekleri beklediklerinin unutulmaması gerektiğine değinmiştir. Çulhalık; “Konut kiralarının da çok yükseldiğini görüyoruz. Bu kiraları vermek yerine kendi evinin kredi borcunu ödemek daha mantıklı diye düşünenler mevcut. Üstelik böyle düşünenlerin sayısı hiç de az değil. Bu sebeple fiyatların daha da yükseleceği inancı ve konut yatırımının her zaman güvenli liman olmasından dolayı satışlar artacaktır. Ayrıca beklemede olanlar konut kredi faizlerinde düşüş bekliyor. Devletin arsa üretmesi ve yeni konut üretimini teşvik edecek vergi düzenlemelerini hayata geçirmesi gerekmektedir. Bu adımlar sürece önemli katkı sağlayacaktır. İçinde bulunduğumuz dönemde konut sahibi olmanın yolu destekten geçiyor.” ifadelerini kullanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version