Kategoriler
Emlak Haberleri

Kredi desteği inşaat sektörünü hareketlendirir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün konut sektörüne 3 ayrı maddeyle müjde verdi. İlk defa konut alacaklara, döviz ve altınını bozduracaklara yönelik%0.99 faiz imkanı sunulmuştur. Ayrıca TOKİ eliyle sosyal konutların hızlandırılacak olması da paketin içeriğinde yer almıştır. Konuyla ilgili olarak Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel açıklama yaptıo. Dinçel,  şu değerlendirmeyi yaptı:

Hüseyin Dinçel, oranların ilk defa ev alacaklar için büyük avantaj olduğu dile getirdi

“Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 3 maddelik paket sektöre önemli bir müjde olmuştur. Son zamanlarda düşen talep ve artan fiyatlardan dolayı konut fiyatları çok tartışılıyordu. Ayrıca kredi finansman oranları da oldukça yüksekti. %0.99 gibi psikolojik sınır olan %1’in altındaki bu oran sektörde büyük bir hareket oluşturacaktır. Bilindiği üzere, kredi oranları arttıkça konut satışları düşmektedir. Ayrıca kredi oranları düştükçe de  satışlar yükselmektedir. Bu örneklerle geçen yıllarda sıkça karşılaştık. Bu oranlar ilk defa ev sahibi olacaklara büyük avantaj sağlayacaktır.

İkinci süreçte, konut değerinin en az yarısını döviz ve altınını Merkez Bankası’na satarak alanlara da aynı indirim sunulmaktadır. Bu da birikimlerin ekonomiye kazandırılması anlamına gelecektir. Hem de birikimlerin konuta yatırılması konutu tekrar bir yatırım aracı olarak kazandırılmasını sağlayacaktır.

İnşaatlar tekrardan kız kazanacaktır

Bu iki teşviğin getireceği hareket, son zamanlarda projelerini bekleten, harekete geçmeyen konut üreticilerini harekete geçirecektir. Ayrıca yeni inşaatlar yeniden hız kazanacaktır. Böylelikle sektördeki düşük talep probleminin çözülmesiyle de uzun sürede konut fiyatlarındaki fahiş artış son bulacaktır. Vatandaşlarımız bu ani dalgalanmadan korunacaktır. Son olarak TOKİ’nin sosyal konuta hız vermesi de dar gelirli vatandaşlarımızın konut sahipliği oranını artıracaktır. Konut sahipliği çoğaldıkça, kiralarda görülen ani zamların da geri çekileceğine inanmaktayız. Paketin bütün ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.

Diğer güncel haberler için tıklayınız…

Exit mobile version