Kategoriler
Ekonomi Gündem

Kur korumalı TL vadeli mevduat hangi bankalarda

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı detayları belli olmaya başladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından bugün söz konusu düzenlemenin detaylarının açıklanacağı belirtilmişti. Daha sonra düzenlenin  detayları açıklanmıştır. Şimdi merak edilen konu ise kur korumalı TL vadeli mevduat hangi bankalarda olacak?

Kur korumalı TL vadeli mevduat detayları

Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz kuruna endeksli Türk Lirası mevduatları ile ilgili detayları açıklamıştır. Dövize endeksli Türk Lirası mevduat hesapları ile ilgili yapılan yeni düzenlemenin detayları artık belli oldu. Düzenlemeye göre mevduat hesapları 3,6,9 ve 12 ay olarak açılabilecektir. Açılan hesabın vadesi dolduğunda ise kur değişiminin faiz oranından daha fazla olması durumunda meydana gelecek olan fark müşterinin mevduat hesabına TL olarak yansıtılacaktır.

Eğer 3,6,9 ve 12 aylardan birini seçip de bu vade sürelerine uymadan önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap otomatik olarak normal vadesiz hesaba dönüştürülecektir. Böylece mevduat sahibi faiz geliri elde etme hakkını kaybedecektir.

Oluşacak kur farkının hesaplanabilmesi için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) her gün saat 11:00’de dolar döviz alış kuru yayınlayacak. En düşük faiz oranı ise TCMB Politika Faiz Oranı olarak uygulanacaktır. Bu uygulamanın katılım bankalarında da yürürlüğe girebilmesi için çalışmaların devam ettiği bildirilmiştir.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hangi bankalarda

Dövize endeksli Türk Lirası mevduatları düzenlemesi ile ilgili bir banka sınırlaması koyulmadı. İsteyen bütün bankalar sisteme dahil olabileceklerdir. Ancak katılım bankaları ile ilgili çalışmalar halen devam etmektedir.

Diğer Ekonomi Haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version