Kategoriler
Ekonomi Genel Gündem

Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?

Merkez Bankası Temmuz ayında ne karar verecek? Faizi yükseltecek mi? Yoksa faizi düşürecek mi? Belki de sabit tutacak. Tüm bu konular merak ediliyordu. Ve sonunda Merkez Bankası faiz kararı ne oldu sorusunun cevabı belli oldu. Peki sonuç ne oldu faiz düştü mü, yükseldi mi yoksa değişmedi mi? Sorunun cevabı haberimizde yer almaktadır.

Merkez Bankası kararını verdi 

Merkez Bankası 2022 yılı Temmuz ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda politika faizini açıkladı. Açıklanan bu faiz oranı acaba beklentiler doğrultusunda mı oldu? Yoksa beklentilerin dışında bir karar mı çıktı. Piyasada bir kısım şiddet ile faizlerin yükseltilmesinden yana fikir beyan etmektedir. Bir kısım ise sabit kalarak bu şekilde devam etmesinden yana fikir beyan etmektedir.

Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?

Banka bir kısmın beklentileri doğrultusunda kadar verdi. Verdiği bu kadar beklentiler doğrultusunda yüzde 14’te sabit olarak kalması yönünde olmuştur. Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, gerekir ise ek önlemlerin uygulamaya sokulacağı yönünde mesaj vermiştir.
Merkez Bankası, 2021 yılının Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında faizleri toplam 5 puan indirmişti. Banka 2022 yılında Temmuz ayı itibarı ile henüz faizde değişikliğe gitmemiştir.
Diğer ekonomi haberleri için tıklayınız…
Exit mobile version