Kategoriler
Gündem Teknoloji

Metaverse evreninde 2 yılda 10 milyon sanal konut satılacak

Re/Max Piramit Gayrimenkul’un düzenlediği “Sektörün Bugünü ve Yakın Geleceği” isimli etkinlik İstanbul’da düzenlenmiştir. Söz konusu etkinlik Re/Max Piramit Gayrimenkul Sahibi ve Broker Hesna Yılmaz ile birlikte Ekonomist Prof. Dr. Ali Hepşen, Avukat Doğukan Ünüvar ve Koç Özge Toraman’ı bir araya getirmiştir. Etkinlikte emlak ve gayrimenkul sektörünün gündem konuları ve yakın geleceği konuşulmuştur. Re/Max Piramit Gayrimenkul’un buluşmasında öne çıkan konu ise, yakın gelecekte bütün sektörleri etkilemesi öngörülen “Metaverse” oldu. Etkinlikte, internetin ardından dijital dünyanın en önemli icadı olarak nitelendirilen Metaverse evreninde 2022 ve 2023 yıllarında 10 milyon civarında sanal konut satılacağı duyurulmuştur. Ayrıca bu durumun önemli bir ekonomi doğuracağı dinleyicilere aktarılmıştır.

Metaverse evreninde arsa alanların sayısı artacak

Metaverse teknolojisi, emlak ve gayrimenkul sektörüne yönelik ihtiyaçları da beraberinde getirecektir. Sanal emlak uzmanı, risk yönetimi uzmanı ve emlak danışmanlığı yöneticisi gibi meslek alanları, Metaverse evreninde ilgi görecek meslekler arasında bulunacaktır. Metaverse evreninde zaman geçirenlerin odağında ise sanal araziler satın almak olacaktır. Yakın zamanda açıklanan istatistiklere göre; Metaverse evreninde Türkiye’de çok fazla ilgi görmeye başlamış olup 20.000’den fazla parsel satılmıştır. Ayrıca Metaverse evreninde sanal arsa satan platformlara olan ilgi gün geçtikçe artış göstermektedir.

Sanal konut fiyatları artış gösterecek

Metaverse evreninin tam olarak hayatımıza girmesiyle beraber arsa alanların sayısında hızlı bir artış yaşanması söz konusudur. Üstelik bu durum 2022 ve 2023 yıllarında 10 milyon civarında sanal gayrimenkulün satılmasını da birlikte getirecektir. Uzmanlara göre sanal konut veya gayrimenkul almak isteyen ülkeler sıralamasında Türkiye ilk sıralarda yer alacaktır.

Hesna Yılmaz: “Sektörü bugünü ve geleceğini konuştuk”

Re/Max Piramit Gayrimenkul Sahibi ve Broker Hesna Yılmaz; “Sektörün Bugünü ve Yakın Geleceği” isimli etkinlikte konuşma yapmıştır. Ayrıca sektörü yakından ilgilendiren birçok konunun hem 2022 hem de sonrasında sektörü yeniden şekillendireceğini belirtmiştir. Hesna Yılmaz; “Sektöre ve işimize değer katacak konuları konuştuğumuz buluşmamızda alanında önemli isimleri ağırladık. Gayrimenkul fiyat artışları, kira oranları, gayrimenkul hukuku, 2022 yılında piyasaların mevcut durumu ve sektöre yansımaları, girişimcilik, metaverse gibi sektörün bugünü ve geleceğini etkileyen konuları konuştuk.” dedi.

Prof. Dr. Ali Hepşen; “Yatırımcılar ve tasarruf sahipleri gayrimenkule yönelecek”

Ekonomist Prof. Dr. Ali Hepşen etkinlikte konuşma yapan isimler arasındadır. Hepşen, 2022 yılında piyasaların mevcut durumu ve sektöre yansımaları hakkında önemli açıklamalarda bulunmuştur. Ali Hepşen; “2022 arzın nispeten daha sınırlı ve piyasa talebinin daha yoğun olduğu dönemi beraberinde getirecektir. Enflasyonist ortamda yatırımcıların ve özellikle tasarruf sahiplerinin gayrimenkule yöneleceğini düşünüyorum. Bu düşüncemdeki en büyük neden, gayrimenkulün uzun vadede yalnızca Türkiye üzerinde değil dünyada da enflasyona karşı yatırımcıyı, hem sağladığı sermaye kazancı hem de kira getirisiyle de mutlu etmesi diyebiliriz.” dedi.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version