Kategoriler
Proje Haberleri

Nef Beykoz mimari tasarım yarışması sonuçlandı

Nef, İstanbul Anadolu yakasının en gelişmiş yaşam merkezi Beykoz’daki projesi için çalışmalarını hızlandırmıştır. Çeşitli mimarlık ofisleri, arazi için birbirinden güzel ve ilham verici fikirlerle mimari tasarım yarışmasına katılmıştır. Söz konusu yarışma Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumu’nda düzenlenmiştir. Mimari tasarım yarışmasına prestijli 4 mimarlık ofisi projeleriyle katılım sağlamıştır. Mimari proje seçiminde değerleme sürecinde ise Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ece Ceylan Baba ve Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Doç. Dr. Candan Çıtak jüri üyesi olarak katılmıştır. Ayrıca Nef Beykoz projesi için düzenlenen tasarım yarışmasının kazananı ise Buda Mimarlık olmuştur.

Nef Beykoz bölgeye değer katacak

Nef, Beykoz’un en değerli bölgelerinden Gümüşsuyu Mahallesi Karlıtepe’de bölgenin yaşam dinamikleri ve doğal alanları ekseninde çevresine değer katacak bir proje geliştirmektedir. Projede, ferah konutlar, geniş yaşam alanları, doğa ile iç içe sosyal alanlar bulunmaktadır. Bununla birlikte proje yatay mimari konsepti ile hayat bulacaktır. Ayrıca söz konusu proje ile bölge yaşamına yeni bir çekim merkezi kazandırması hedeflenmektedir.

2023’te ön satışta

Nef’in proje hayata geçirdiği Karlıtepe, Kirazlı Yayla Yolu olarak da bilinen, Beykoz’un en değerli lokasyonlarının ilk sırasında bulunmaktadır. Nef Beykoz projesi, denizden 170 metre yüksekliği ile eşsiz bir boğaz ve orman manzarasına sahiptir. Bu doğal görünümü ile emsalsiz bir İstanbul manzarası sunmaktadır. Üstelik köprü ve bağlantı yollarına olan yakınlığı ile dikkat çekmektedir. Proje, 220 000 metrekarelik arazi üzerinde inşa edilmektedir. Ayrıca projede 1300’den fazla konut geliştirilmesi planlanmaktadır. İstanbul Anadolu yakasında yükselen bu özel projenin 2023 yılında ön satışa sunulması beklenmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version