Kategoriler
Güncel Gündem Sağlık

Nöbetçi eczane artık e-devletten görülecek

Nöbetçi eczane acil durumlarda çok önemlidir. Tatil günlerinde acil ihtiyaç durumunda ilaç almak için en kısa sürede bu eczanelere ulaşmak gerekir. Türk Eczacıları Birliğince verilen bilgiye göre artık nöbetçi eczanelerin listesine E-devlet üzerinden ulaşılacak.

Tüm Türkiye için geçerli uygulama

E devlet üzerinde vatandaşların hayatını kolaylaştıran çok sayıda bölüm yer almaktadır. Bunların başında hastane randevusu almak için mhrs sistemi gelmektedir. Bu sistem ile hastalar muayene için randevu sırasını kolay bir şekilde almaktadır. Sağlık alanında sunulan kolaylıkların başında gelen bu uygulama, tüm Türkiye genelinde hastanelere ulaşmayı sağlamaktadır. Benzer şekilde ilaçlara ve eczanelere ulaşmak için de yeni uygulama hayata geçmektedir.

Nöbetçi eczane sorgulama hizmeti, tüm Türkiye genelini kapsamaktadır. Uygulamanın işleyiş aşamalarının şu şekilde olması beklenmektedir. Tarih ve ile göre Türk Eczacılar Birliği verileri il sağlık müdürlüklerine bildirilecek. Bilgiler müdürlük tarafından onaylandıktan sonra sisteme girişi yapılacak. İhtiyaç duyan vatandaşlar E- devlet üzerinde açılan ilgili bölüme ulaşıp istedikleri günün nöbetçilerini öğrenecek. Bu sistem ile vatandaşların daha kısa sürede eczacılara ulaşması planlanmaktadır.

Nöbetçi eczane sorgulama hizmetine ulaşma

Türkiye genelinde tatil günlerinde hizmet veren eczanelerin tamamına tek bir sayfa üzerinden ulaşmak artık mümkün. Bunun için nöbetçi eczane sorgulama hizmeti hayata geçmektedir. Hizmet şu anda E-devlette ‘Yeni eklenen hizmetler’ bölümünde yer almaktadır. Bu bölüme girip hizmeti tıklayarak hem kendi ilinizdeki hem de çevre illerdeki eczanelere ulaşabilirsiniz. Uygulama ile özellikle acil durumlarda vatandaşların ilaçlara daha kolay ve hızlı ulaşması planlanmaktadır.

Yeni uygulamaya hem cep telefonundan hem bilgisayar üzerinden ulaşmak mümkün. Cep telefonu ve tabletlere inen e-devlet uygulaması üzerinden hizmet erişimi bulunmaktadır. Ayrıca hizmeti hesabınızdaki ‘favorilerim’ kısmına ekleyip daha kısa sürede ulaşabilirsiniz. Hizmeti kullanmak diğer e-devlet hizmetlerinde olduğu gibi tamamen ücretsizdir.

Diğer gündem haberlerine göz atmak için tıklayınız

Exit mobile version