Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

Pasifik GYO halka arz ediliyor

Pasifik İnşaat firması bir gayrimenkul yatırım firması kurmuştur. Bu firma Sermaye Piyasası Kurulu tarafından geçen hafta onaylanmıştır. Şirket 09 Aralık 2021 ile 10 Aralık 2021 tarihileri arasında talep toplanacaktır. Ankara’da yer alan Merkez Ankara projesi ve İstanbul’da hayata geçirilecek olan Next Level İstanbul projelerinin kazanç potansiyeline yüzde 20 iskonto ile ortak olma imkanı sunulmaktadır. Bu projelerin dışında ayrıca Pasifik GYO firmasının yeni geliştireceği projelere de ortak olunacaktır. Perşembe ve Cuma günü Pasifik GYO halka arz edilecektir.

Pasifik GYO halka arz ne zaman?

Halka arz edilecek 67 milyon 500 bin TL nominal değerli payların, yüzde 40’ı yurt içi bireysel yatırımcılara satışlar için ayrılmıştır. Yüzde 40’ı yurt içi kurumsal yatırımcılara  gerçekleştirilecek satışlar için ayrılmıştır. Ayrıca yüzde 20 oranındaki kısmı ise yurt dışı kurumsal yatırımcılara gerçekleştirilecek satışlar için tahsis edilmiştir.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından haftalık yayınlanan bülteninde yer alan bilgilere göre şirketin sermayesinin 200 milyon TL’den 267.5 milyon TL’ye artırıldığı görülmüştür. Bu artırma sonucunca meydana gelen 67.5 milyon TL’lik pay ise halka arz edilecektir. Halka arz işlemleri ise 9 ve 10 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Pasifik Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketi Borsa İstanbul’da PSGYO kodu ile işlem görecektir.

Halka arz fiyatı ne kadar olacak?

Borsada işlem görecek olan şirketin hisse senedi fiyatı hisse senedi başına 16.38 TL’den satışa sunulması planlanmaktadır. Toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması durumunda 13 milyon 500 bin TL nominal değerli 13 milyon 500 bin adet B grubu pay halka arz edilecektir.

Firma Kızılırmak Mahallesi, Dumlupınar Bulvarı (Eskişehir Yolu), No: 3 Next Level A Blok 1. Kat No: 1 06520 Söğütözü   Çankaya /Ankara adresinde yer almaktadır. Firmaya 0312 285 47 72 numaralı telefondan ulaşmak mümkündür.

Pasifik GYO halka arz tanıtım filmi

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version