Kategoriler
Ekonomi Gündem

Rönesans Holding uluslararası müteahhitliğin zirvesinde Türkiye’yi teslim ediyor

Rönesans Holding, ENR’ın “Dünya’nın en büyük 250 uluslararası müteahhitleri” kategorisinde, dünyanın en büyük 28. firması oldu. Aynı zamanda Avrupa’nın 9. müteahhitlik firması olarak yer aldı. Rönesans, gelirinin %70’ini yurt dışındaki projelerden elde etmektedir. Aynı zamanda Türk firmaları arasındaki liderliğini de sürdürmektedir.

Rönesans İnşaat, Türkiye inşaat sektörünün öncü ve lider kuruluşlarından biridir. Firma yurt dışında yapmış olduğu projelerle bu sene de kendi sektöründeki güçlü konumun korumayı başardı. Rönesans İnşaat, inşaat sektörü dergisi ENR tarafından ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ listesinde, 28. Sırada yer aldı. Aynı zamanda Avrupa’nın da en büyük 9. Müteahhitlik şirketi oldu.

Firma gelirinin %70’ini yurt dışındaki projelerden alıyor

Rönesans Holding, 1993 yılında Petersburg’da kurulmuştur. Günümüzde ise Türkiye, Rusya, Hollanda, Orta Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da faaliyet göstermektedir. Rönesans Holding, altyapı işleri, fabrikalar, devlet binaları, sağlık kurumları, üretim tesisleri ve santrallerin yanında AVM’ler, ofisler, oteller, konutlar inşa etmektedir. Aynı zamanda inşaat, gayrimenkul, sağlık ve enerji alanlarında faaliyet gösteren bir firmadır.

Rönesans Holding Dünya’da ilk ve enlere imza atıyor

Rönesans Holding, dünyada pek çok ilk ev en projelere imza atmıştır. Projeler arasında Dünya’da yeni bir enerji hattının açılmasını sağlayan Yamal LNG Üretim Tesisi bulunmaktadır. Ayrıca dünyanın en uzun demir yolu tüneli Gotthard Base firmanın projeleri arasında yer almaktadır. Avrupa’nın en yüksek binası Lakhta Center firmanın hayata geçirdiği projedir. En büyük deprem izolatörlü binası İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi de enler arasındadır. Aynı zamanda Hollanda’nın en uzun tüneli Gaasperdammertunnel de firmanın projeleri arasındadır.

Rönesans Holding pek çok ödüle layık görüldü

Firmanın Petersburg’daki projesi Lakhta Center, CTBUH Awards 2021’de “Yüksek Katlı Binaların Cepheleri” kategorisinde ‘En İyi Proje’ seçilmiştir. Aynı zamanda ‘400 metreden yüksek en iyi bina’, ‘Avrupa’nın en iyi yüksek binası’, ‘Yüksek binaların inşası’ ödüllerine de hak kazanmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version