Kategoriler
Gündem Sağlık

Sağlık Bakanlığı 20 bin sözleşmeli personel alacak

Sağlık Bakanlığı bir çok bölümde çalışacak toplam 20 bin sözleşmeli personel alımı yapacaktır. Alınacak sözleşmeli personel Sağlık Bakanlığı’na bağlı taşra teşkilatında hizmet birimlerinde istihdam edilecektir. Bakanlık sitesinin personel haberleri bölümünde yer alan ilanda Sağlık Bakanlığı 20 bin sözleşmeli personel alacaktır.

Personel alımı 657  sayılı  Devlet  Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi  kapsamında yapılacaktır. Ayrıca alınacak olan personel, Kamu  Personel  Seçme  Sınavı  (KPSS)  sonucuna göre alınacaktır. Bu işlem ise ÖSYM  tarafından merkezi  yerleştirme ile yapılacaktır. Alınacak olan personel ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı tercih kılavuzu ÖSYM’nin resmi web sitesinde yayınlanacaktır.

Başvurular ne zaman yapılacak?

Tercih yapacak adaylar tercihlerini 16 Aralık 2021 tarihi ile 22 Aralık 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Ayrıca tercihler, tercih kılavuzunda yer alan kurallara göre yapılması gerekmektedir. Tercihler ÖSYM’nin web sitesi üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre girilerek yapılacaktır. Bu tercih yapma şekli dışında posta ile veya elden yapılacak tercihler kabul edilmeyecektir. Başvurular 22 Aralık 2021 tarihinde sona erecektir.

10 bin 348 hemşire alınacak

20 bin sözleşmeli personel alımında ihtiyaç duyulan pozisyonlara bakıldığında ise ilk sırada hemşire yer almaktadır. 8 bin 794 lisans ve 1.554 ortaöğretim olmak üzere toplam 10 bin 348 hemşire alınacaktır. İkinci sırada en çok alınacak personel olarak ise 1.600 lisans mezunu ebe alınacaktır. Ayrıca üçüncü sırada ise 1.466 ön lisanlı Sağlık Teknikeri (Tıbbi Sekreter) alınacaktır. Adaylar tercih kılavuzuna https://ais.osym.gov.tr/ adresinde ulaşabilirler. Tüm alınacak personel pozisyonları için tıklayınız..

Diğer gündem haberleri için tıklayınız….

Exit mobile version