Kategoriler
Emlak Haberleri

Sur Yapı 2 yılda 4 bin konutu teslim etti

Sur Yapı, son iki senede 4 bin konutu sahipleriyle buluşturmuştur. Şirket, İstanbul’da Gölbahçe Evleri, Lavander, Şehir Konakları ve Bahçeyaka projelerindeki konut ve dükkanları teslim etmiştir. 35 bloktan meydana gelen Sur Yapı Antalya’da ortalama 2 bin 500 konutun teslim edilmiştir. Ayrıca projede yaklaşık 9 bin kişi yaşayacaktır. Projenin 1,3 kilometre uzunluğundaki en yeni caddesinde ise teslimler başlamıştır. Sur Cadde’de yapımı tamamlanan 485 home ofisle 68 dükkân da kısa sürede sahipleriyle buluşacaktır. Çalışmaların devam ettiği Turkuaz etabındaysa teslimler Ağustos’ta başlayacaktır

Sur Yapı Projelerinin Teslimi Tüm Hızıyla Devam Ediyor

SurYapı, özel sektörün en geniş portföye sahip inşaat firmasıdır. Şirketin projelerinde konut teslimleri tüm hızıyla devam etmektedir. İstanbul’da Gölbahçe Evleri, Lavander, Şehir Konakları ve Bahçeyaka projelerindeki toplam 1297 konut ve 82 ticari ünitenin teslimini gerçekleştirilmiştir. Antalya projesindeki konut ve dükkân teslimleriyle birlikte teslim ettiği bağımsız bölüm sayısı 4 bini bulmuştur. Türkiye’nin dışında Avrupa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesi olma özelliğini taşıyan Antalya projesinde konut teslimleri Haziran 2020’den beri aralıksız devam etmektedir. Antalya’da yeni bir şehir inşa eden Sur Yapı ayrıca, şu ana kadar 2 bin 500 konutu teslim etmiştir.

Park Etabında 9 Bin Kişi Oturuyor

Antalya projesinde ilk anahtar teslimleri Park etabında başlamıştır. Şu zamana dek projede 2 bin 500 konut teslim edilmiştir. Ayrıca 35 blokta doluluk oranının %100’e yaklaştığı Park etabında ortalama 9 bin kişi yaşamaktadır.

Park etabında yaşamın başlamıştır. Projenin yanı başında yer alacak 157 bin metrekare yeşil alan Antalya’nın en büyük şehir parklarından biri olacaktır. Ayrıca şehir parkının içerisinde piknik alanı, sera alanı, pergola altı dinlenme alanları, iskele alanları, etkinlik çadırı, göletler, yeşil alanlar, süs havuzları, geniş meydanlar, amfi alanları, gölet kafeleri ve çim sahaları gibi birçok alan yer alacaktır.

Sur Cadde’de 485 home ofis ve 68 dükkanın teslimleri başlamıştır

Antalya projesinin 2.etabı olan Sur Cadde’deki home ofis ve dükkân teslimleri başlamıştır. 1,3 kilometre uzunluğundaki Cadde’de yapımı tamamlanan 7 bloktaki 485 konutlar yakında teslim edilecektir. Ayrıca 68 dükkânın teslimleri kısa süre içerisinde tamamlanacaktır. Sur Cadde ayrıca, alt katlarında dükkanların, üst katlarında ise ofis ve konutların yer aldığı bloklardan oluşmaktadır. Ayrıca mağazaları, kafe ve restoranları, modern mimarisi ile tüm Antalya’nın yeni çekim merkezi olacaktır. Ayrıca cddede alışverişten sanata, modadan finansa kadar her zevke ve ihtiyaca hitap etmektedir. Birçok sosyal ve kültürel aktivitenin yapılacağı mekanların yanı sıra tramvay hattı da yer alacaktır. Sur Cadde’de günlük ayak hareketinin 100 bin, aylık 3 milyon, yıllık 36 milyon olması beklenmektedir.

Turkuaz sitesinde ilk etabın teslimleri Ağustos’ta başlayacak

Sur Yapı, projenin 3.etabı olan 1105 konutluk Turkuaz sitesi de tamamlanmaya hazırlanmaktadır. Etapta, kaba inşaatın çoğunluğunun tamamlanmış ve çalışmalar hızla devam etmektedir. Ayrıca geniş daireleriyle rahat ve ferah bir yaşam sunuyor. “Suyla gelen medeniyet” temasının hâkim olduğu Turkuaz sitesinin bütün blokları su kenarında yer almaktadır. Turkuaz sitesi ayrıca, yemyeşil bahçesi ve rengarenk çiçekleri, çocuklar ve yetişkinler için dört mevsim kullanılacak açık ve kapalı yüzme havuzları, gölet kenarındaki dinlenme alanları, site konsepti içerisinde oluşturulan meydanlar, yürüyüş yolları ve modern çevre düzenlemesiyle ön plana çıkmaktadır. Antalya’da inşa edilen bu modern şehirde ayrıca geniş balkon kapıları, turkuaz rengi göletlerin, portakal ve limon ağaçlarının, zeytinliklerin, rengarenk çiçeklerin bulunduğu Turkuaz sitesine açılmaktadır.

Antalya Projesiyle Yeni Bir Şehir Meydana Getirilmiştir

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, 19 bin bağımsız bölümden oluşan ve 70 bin kişinin yaşayacağı Antalya projesinin yaklaşık 8500 konutluk  bölümünde farklı etaplar halinde inşaat çalışmalarının devam ettiğini, kaba yapı imalatının %90’ının bittiğini ve birçok etapta da ince yapı imalatının %80, %90 oranlarına ulaştığını açıklamıştır. Elmas, projede bugüne kadar toplam 2 bin 500 konutu teslim ettiklerini anlatmıştır. Ayrıca kalan konutlardaysa ince imalatların hızla yapıldığını söylemiştir. Elmas, Antalya projesinin inşasına ve konut teslimlerine pandemi süresince devam ettiklerine dikkat çekmiştir. “Antalya projesine başladığımız beri söylemimiz ‘Bir şehir inşa ediyoruz’ oldu. Bu sözümüzün artık gerçek olduğunu görüyoruz. Sur Yapı Antalya, konutları, parkları, bahçeleri, dükkân ve mağazaları yakında açılacak olan Alışveriş Caddesi ve halihazırda 9 binin üzerindeki sakiniyle şimdiden yaşayan bir şehir haline geldi” dedi.

Teslimler yıl sonuna kadar devam edecek

Ayrıca Elmas, Antalya projesinde anahtar teslimlerine yıl sonuna kadar kesintisiz olarak devam edeceklerini söylemiştir. “İstanbul’daki projeler ve Antalya’da yaptığımız teslimatlarla son iki senede teslim ettiğimiz daire ve dükkân sayısı yaklaşık 4 bini bulmuştur. İstanbul’da Gölbahçe Evleri, Lavander, Şehir Konakları, Bahçeyaka projelerindeki toplam 1297 konut ve 82 ticari ünitenin teslimini gerçekleştirdik. Pandemi, kur kriziz, savaş ve ekonomik kriz gibi birçok olumsuz olayın gerçekleştiği 2020- 2022 yılları arasında gösterdiğimiz bu kesintisiz teslim performansı konut sektöründeki konumuzu daha da güçlendiriyor” diye konuştu. Elmas ayrıca, Maltepe’de YeşilMavi, Koşuyolu’nda Excellence ve Tempo City projelerinde konut teslimlerinin 2022’de başlayacağını söyledi.

Evler nerdeyse 1 ayda doldu

Elmas, projedeki evlerin neredeyse bir ay gibi kısa bir süre içerisinde dolduğuna dikkat çekmiştir. Ayrıca şöyle devam etti:

“Yükselen inşaat maliyetleri, Antalya’da da yeni konut stokunun azalmasına neden olmaktadır. Antalya projesindeki konutların büyük bir hızla dolması da kentteki konut ihtiyacını göstermektedir. Ayrıca Antalya projesindeki konutların inşaatını, satışını ve teslimlerini bir an önce gerçekleştirmek istiyoruz. Böylelikle bu problemi bir nebze de olsa çözebileceğimizi düşünüyoruz.”

0,99 banka kredisiyle 120 ay taksit imkanı sunuluyor

Projenin Sur Cadde ve Turkuaz etaplarında büyüklükleri 57 metrekare ile 226 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konut seçeneklerinin yer almaktadır. Elmas, daireler için avantajlı ödeme planları sunduklarını söyledi.  Antalya’daki daireleri %35 peşinatla satışa sunduklarını da ifade etmiştir. “Antalya projesinden ev almak isteyenlere 0,99 kredi oranıyla 120 ay taksit imkânı sunuyoruz. Ayrıca Sur Cadde’de ise 0,99 vade oranıyla 450 bin TL peşinat, 120 ay da 6.425 TL’den başlayan taksitlerle veya tamamı peşin ödemelerde 1.145.000 TL’den başlayan fiyatlara imkan sunuyoruz” dedi.

Geçen günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan konut destek paketlerinin de Antalya projesinden ev almak isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat oluşturmuştur. Elmas ayrıca, “Konut Finansman Paketi ile birinci el konut üreticilerinden ilk konutunu alan alıcılara %0,99 faiz oranıyla 10 yıla kadar vadelerle kredi imkanı sağlanacaktır. Genişletilmiş Konut Finansman Paketiyleyse dolar veya dövizini bozduran herkes %0,89 faiz oranıyla ev sahibi olabilecektir. Biz de Sur Yapı olarak müşterilerimize açıklanan paket doğrultusunda satışlarımıza başladık” diye konuştu.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version