Kategoriler
Toki Haberleri

Toki Gurbetçi Evleri başvuruları 21 Mart’ta başlıyor

TOKİ’nin yurt dışında yaşayan Türk vatandaş için İstanbul, Sancaktepe’de konut projesi hayata geçirmektedir. Bu konut projesi toplam 420 adet konutluk olacaktır. Toplu konut  projesinin başvuruları ise 21 Mart 2022 tarihinde başlayacak. Başvuruları e-Devlet üzerinden yapılacak konutların kura çekilişi ise 31 Mayıs’ta olacak. Toki Gurbetçi Evleri başvuruları hakkında detaylı bilgi haberimizin devamında…

Yüzde 30 peşinatla daire sahibi olma fırsatı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı TOKİ Başkanı Ömer Bulut, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik İstanbul Sancaktepe’de 2+1 ve 3+1 nitelikte yapılacak 420 konutluk proje için başvurular 21 Mart 2022 tarihinde başlayacaktır. Başvuruların 21 mart tarihinde başlayıp 18 Mayıs 2022 tarihine kadar süreceğini açıkladı. Bulut, yeni projeyle yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının İstanbul’da kira öder gibi ev sahibi olacağını söyledi. Projede ortalama 1 milyon 430 bin lira olan 2+1 konutlar, %30 peşinatla, 8 bin 342 lira taksitle 120 aya varan vadelerle satılacaktır. Ayrıca 1 milyon 680 bin lira olan 3+1 konutlar yüzde 30 peşinatla, 9 bin 800 lira taksit ve 120 aya varan vadelerle satılacaktır.

Toki Gurbetçi Evleri kuraları ne zaman çekilecek?

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar başvurularını e-Devlet üzerinden yapabilecektir. Başvuruda bulunan kişilerin öncelikle T.C. vatandaşı veya mavi kart sahibi olması aranan koşulların başında gelmektedir.

Başvuruda bulunan kişilerin yurt dışında süresiz oturum hakkına sahip olması, yurt dışında ikamet ediyor olması gerekmektedir. Ayrıca başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Bir hane adına yani kişinin kendisi, eşi ve velayetteki çocukları adına yalnızca bir başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır. Başvuruların tamamlanmasından sonra, kura çekilişi 31 Mayıs 2022’de yapılacaktır.

Diğer Toki haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version