Kategoriler
Toki Haberleri

TOKİ’den 604 TL’den başlayan taksitlerle ucuz ev sahibi olma fırsatı

TOKİ Başkanlığı tarafından yayımlanan bilgilere göre kurum Konya’da yeni bir konut satışı gerçekleştirecek. 11 konuttan oluşan satış ilanına başvuru yapmak isteyenler son tarih 28 Ocak olarak belirlenmiştir. Kuralı konut satışı kapsamında, e-Devlet üzerinden ön başvuru alan TOKİ başvuru sürecinin ardından çok uygun fiyatlı konutların kimlerin alacağını belirleyecektir. Konya’nın Höyük İlçesinde bulunan konutlardan almak isteyenler için satış detayları haberin devamında ayrıntılarıyla verilmiştir. Ucuz ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar bu Toki projesine başvuruda bulunabilirler.

Konya’da 240 Ay Vadeli Kuralı Konut Satışı

Kurum konutların Konya’nın Hüyük İlçesi’nde yer alan projesine ait olduğunu açıklamıştır. Başvuru tarihlerinin 24 ile 28 Ocak arasında yapılacağını bildiren TOKİ kura işlemlerinin 8 Şubat’ta tamamlanacağını açıklamıştır. e-Devlet üzerinden yapılacak olan ön başvuruların ardından 1.000 TL başvuru ücreti ödenmesi gerekmektedir. Başvuru ücreti e-Devlet üzerinden veya Ziraat Bankası şubesinden yaptırılmaktadır.

Toki ucuz ev fiyat ve ödeme seçenekleri

TOKİ konutların tamamının 2 artı 1 tipinde olduğunu açıklamıştır. Konutların brüt büyüklükleri 84 ile 86 metrekare olarak ilan edilmiştir. Ayrıca net büyüklükler ortalama 68.6 metrekare büyüklüğünde olmaktadır. Konutların satış fiyatları en ucuz 181.400 TL olarak açıklanmıştır. En pahalı ise 208.450 TL olarak açıklanmıştır.

Konutları peşin yerine taksitli almak isteyenler için TOKİ yüzde 12 ve yüzde 20 peşinat seçenekleriyle 180 ay ve 240 ay vade sağlayacağını bildirmiştir. Bu ödeme planıyla konutlar 604 TL’den başlayan taksitlerle alınabilmektedir. Konutlar için en yüksek tutarı 1.019 TL olacak. Üstelik isteyenler daha düşük vadeli ödeme planlarıyla kendi ödeme seçeneklerini de oluşturabilirler.

Başvuru Koşullarına Dikkat

605 TL taksitle TOKİ’nin bu projesinden konut almak isteyenlerin; Türk vatandaşı olması, projenin bulunduğu şehir sınırları içerisinde 1 seneden az olmamak şartıyla ikamet ediyor olması ya da il nüfusuna kayıtlı olması, 2022 yılı için TOKİ’nin belirlediği 10.000 TL hane gelir şartını ve 25 yaş koşullarını sağlamaları gerekmektedir. Toki Başkanlığı bu koşulların haricinde ayrıca satışa çıkarılan konutlar için bir aileden yalnızca bir başvuru kabul edileceğini de açıklamıştır.

Konya Hüyük TOKİ Projesinden konut alacak olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden ön başvuru yapacaklardır. Bunun ardından ön başvuru ücretini ödeyip başvuru işlemlerini tamamlayacaklar. Ayrıca daha sonra kura çekilişine katılıp hak sahibi olmayı bekleyeceklerdir. Hak sahibi olanlar Ziraat Bankası üzerinden ödeme seçeneklerini belirleyecekler.

Diğer proje haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version