Kategoriler
Güncel Gündem

Türk vatandaşlığı almanın sınırında değişiklik!

Gayrimenkul satın alarak elde edilen Türk vatandaşlığı sınırıyla ilgili bugün bir değişiklik yapılmıştır. Verilen karar doğrultusunda 250 bin dolardan 400 bin dolara çıkarmıştır. Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Verilen karara göre ayrıca en az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında katkı payıyla bireysel emeklilik sistemine giren ve 3 yıl sistemde kalan yabancılara da TC vatandaşlığı verilebilecektir.

Türk vatandaşlığı sınırı 400 bin dolara çıkarılmıştır

Resmi Gazete’de yayımlanan Türk Vatandaşlığı Kanununun uygulanmasına ilişkin yönetmelikte değişiklikler yapılmıştır. Bu değişiklikle, TC vatandaşlığına geçiş için aranan 250 bin dolarlık taşınmaz satın alınma koşulu, 400 bin dolara çıkarılmıştır. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla karar yayımlanmıştır. Ayrıca kararın, bir ay sonra yürürlüğe gireceği aktarılmıştır.

BES ile vatandaşlık alınabilecek

Yönetmelikte yapılan bir diğer farklılıkla, en az 500 bin dolar veya karşılığı döviz tutarında katkı payı ile BES’e giren ve 3 yıl sistemde kalan yabancılara da vatandaşlık verilebilecektir. Kararın bugün itibariyle yürürlüğe girdiği belirtilmiştir. Kararların, 5901 sayılı TC Vatandaşlığı Kanununun 46’ıncı maddesi gereğince verildiği ifade edilmiştir.

Resmi gazeteye ulaşmak için tıklayınız…

Diğer güncel haberler için tıklayınız…

Exit mobile version