Kategoriler
Emlak Haberleri

Ucuz konut için bakanlık harekete geçti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ucuz konut modelleri ile ilgili açıklamalar yaptı. Ucuz konut inşa etmek için geliştirilen farklı yöntemlerden bahseden Kurum, altyapılı arsa satışlarının Ağustos ayında başlayacağını duyurdu. Konu ile ilgili bakanlık açıklamaları haberin devamında yer almaktadır.

Ucuz konutlar için yeni yöntemler

Artan ev fiyatları sonucunda devletin ucuz konut modeli üzerinde çalışmaları devam etmektedir. Bu çalışmalar arasında yer alan arsalı satış yakında başlamaktadır. Bu kapsamda bazı hazine arazilerinin kendi evlerini yapmak isteyen vatandaşlara uygun ödeme koşulları ile satışı planlanmaktadır. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konu ile ilgili, detaylı açıklamalar yaptı. Bakan Kurum’un açıklamalarına göre satışlar Ağustos ayında başlamaktadır. Satışların sene sonuna kadar düzenli olarak devam etmesi planlanmaktadır. Yapılan açıklamamalarda ilk bölgeler hakkında da detaylar yer almaktadır. İlk satışlar, konut fiyatlarında en fazla artış olan bölgelerden başlamaktadır. Bu bölgeler arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Adana gibi büyük şehir yer almaktadır.

Murat Kurum’un yaptığı açıklamasında arsa büyüklüğüne göre metrekare büyüklüğünün belirleneceği bilgisi yer almaktadır. Konu ile ilgili örnek veren Kurum, ‘ Mesela bir arazide 500-1000 metrekarelik alanlar olacak ve tek katlı evler yapılacak. Bazı yerlerde 8-10 bin metrekarelik arsada, emsal 0.50 olacak ve 3-4 katlı binalar yapılacak. Konut tipleri için biz projeler çalışacağız. Ancak vatandaş da imar planına uygun projesini hazırlayıp, ruhsatını alarak evini yapacak. ‘ sözlerini kullandı.

Ucuz konut için uydu kentler şart

Konut fiyatlarının düşmesi için hayata geçmesi planlanan bir diğer uygulama ise uydu kentler… Uydu kent uygulaması, şehir merkezi dışında ayrı bir yaşam alanı oluşturma anlamına gelmektedir. Merkezin uydusu şeklinde imar edilen bu mini kentler kendi içinde tüm ihtiyaçlarını karşılar şekildedir. Şehir merkezlerinin dışında ciddi bir arazi stoku bulunduğunu ifade eden uzmanlar, uydu kent için imar alanı olacağını belirtmektedir. Ana kente ek olarak kurulan uydu kentler büyük şehirlerin yükünü de önemli ölçüde azaltmaktadır. Bu tarz yerleşim yerleri kendi kendine yetebilme özelliğinde olduğundan son yıllarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız

Exit mobile version