Kategoriler
Emlak Haberleri

Ukraynalılar ve Ruslar en çok Antalya’yı tercih ediyor

Ukrayna-Rusya arasındaki savaş, iki ülke vatandaşlarının Türkiye’deki konut yatırımını da etkilemiştir. 2021 yılının ilk 3 aylık sürecinde Ruslar, Türkiye çapında 938 konut satın aldı. 2022 yılı aynı döneminde ise 1535 konut satın alınmıştır. Bu yükseliş, %63 olarak verilere yansımıştır.

Ukraynalılar, Türkiye’de gayrimenkul yatırımında 7’nci sırada yer almaktadır. Bu ülke vatandaşlarıysa 2021’de ilk 3 ayda Türkiye genelinde 222 konut satın almıştır. Bu rakam 2022’nin aynı döneminde 381 olmuştur. Bu sefer yükselme oranı, Rusları da geçerek %71 olmuştur. İki ülke vatandaşlarının Türkiye’de en çok tercih ettiği şehirlerin başında Antalya gelmektedir. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ayanoğlu, şehirdeki konut hareketliliğinin pandemi sürecinde başladığını dile getirmiştir.

Mustafa Ayanoğlu Yerli Halkın Olumsuz Etkilendiğini SöylediAyanoğlu, lonut kredi faiz oranlarının düşük olmasının da sektöre hareketlilik getirdiğini anlattı. Ayrıca “Ruslar ve Ukraynalılar güvenli bir yer aramıştır. Oluşan ilgi de bu nedenle arttı. Kiralar da artış göstermiştir. 2 bin 500- 3 bin TL değerindeki daireler 10 bin TL olmuştur. Fiyatların artışında savaşın etkileri vardır. Yerli halkımız olumsuz etkilendi” diye konuştu.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version