Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Villa’de Piar projesindeki konutlar Haziran 2021’de tamamlanacak

Arizon Yapı tarafından pandemi sürecinde çalışmalarına başlatılan Villa’de Piar projesinin önümüzdeki yılın haziran ayında tamamlanacağı belirtildi. Silivri’de inşaat çalışmalarına başlanan ve örnek dairesi tamamlanan projedeki 41 adet dairenin yapımı da sürüyor.

TEM Otoyolu’na neredeyse komşu durumda olan projedeki konutların teslimine önümüzdeki yılın haziran ayında başlanması öngörülüyor.

İnsanlar güvenli bir konut istiyor

TÜİK tarafından yayımlanan verilere göre İstanbul’daki konut satışları, ülke içinde en yüksek paya sahip olurken son verilerde, İstanbul, 22 bin 270 adetlik konut satışıyla toplam satışlar içerisinde yüzde 18,6’lık paya sahip oldu.

Konut satışlarının oransal ve rakamsal olarak en fazla olduğu il İstanbul olarak kayda geçerken Arizon Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özden, “İstanbul nüfus yoğunluğu itibariyle en çok konutun satıldığı şehir olma özelliğini korurken İstanbullularda ise bahçeli doğa evi konseptine talep artıyor” yorumunu yaptı.

Arizon Yapı’nın üst düzey yetkilisi Özden, şehre yakın; pandemi ve deprem risklerinden uzak, güvenli konutları tercih ettiğini kaydetti.

Özden, “İlk olarak İstanbul’daki deprem gerçeğinden yola çıkarak kurguladığımız ‘güvenli yaşam alanı konseptine’ uygun olarak projemizi hayata geçirmek istedik. Pandeminin hemen ardından temellerini attığımız Villa’de Piar projemizde gördük ki özellikle İstanbullular şehrin yakın civarında yer alan bölgelerde hem depremden hem de pandemiden uzak ve güvenli bir konutta yaşamlarını sürdürmek istiyorlar” değerlendirmesini paylaştı.

Vİlla’de Piar projesi doğayla iç içe

Silivri’nin Balaban mevkiine konumlandırılan proje, 20 milyon 143 bin 463 metrekarelik alana sahip ormanı çevresine alıyor. Bahçe evlere sahip olacak şekilde inşa edilen projede, geniş yeşil alanlarıyla kuruluyor.

Depremlerin Türkiye’de önemli yer taşıdığını belirten Mehmet Özden, projedeki yapıların deprem yönetmeliğine uygun şekilde inşa edildiğini kaydetti.

Arizon Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özden “Deprem ülkemizde gelip geçici bir gündem değil Türkiye’nin bir gerçeğidir. İnşaat çalışmalarımızı deprem yönetmeliğine uygun titizlikle sürdürüyoruz” sözlerini kaydetti.

 

Exit mobile version