Kategoriler
Konut Kredisi

Ziraat Bankası, ortak konut kredisi kampanyasıyla ev sahibi yapıyor

Ziraat Bankası tarafından konut alma isteğinde bulunanlara ortak konut kredisi kampanyası başlatıldı. Bu kampanya, “Ortaklaşa Konut Alımlarında Bankanız Yanında!” şeklinde sloganıyla tanıtılırken; banka tarafından yapılan açıklamaya göre, krediye başvuruların artmasıyla birden çok kişinin gelir beyanıyla yüksek tutarlarda kredilerin verilebileceği bildirildi.

Ziraat Bankası ortak konut kredisi kampanyasına imza attı

Ev sahibi olmak isteyen ancak yükselen konut kredi oranları karşısında beklemede kalanlara bir müjde de Ziraat Bankası’ndan geldi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan banka, birçok kişinin umutlu bekleyişinde destekçi oldu. “Ortaklaşa Konut Alımlarında Bankanız Yanınızda!” sloganıyla duyurulan kampanya, “Hemen başvurun ve birden çok kişinin gelir beyanıyla yüksek tutarlarda taksitleri kolayca ödeyin” şeklindeki açıklamayla ifade edilmiştir.

Kampanya kapsamına alınan kredinin özellikleri

Bankaların kendi bünyelerinde başlatmış olduğu konut kredi kampanyalarında bir diğer katılımcı Ziraat Bankası oldu. Daha önce Halkbankası’nın başlatmış olduğu kredi kampanyası, şimdilerde ikinci seçenekleri oluşturan bankaların arasında yer alıyor. Ortak konut kredisi ismiyle duyurulan kampanyaya dahil edilen kredinin özellikleri ise şu şekilde;

Ekspertiz değeri 500 bin TL ve altında olan konutlarda ekspertiz değerinin yüzde 90 kadarına kredi kullanılabilir. Yine aynı şekilde 500 bin TL’nin üzerinde olan konutlarda ekspertiz değerinin yüzde 80’ine kadar, 120 aya varan vade seçenekleriyle kredi kullanma şansı bulunmaktadır.

Ev sahibi olmak için başvurulan kredide konutun üzerine ipotek konulur. Şubeler gerekli gördüğü takdirde ek teminatlar isteyebilir.

Banka, bireysel kredi kullanmayı tercih eden müşterileri için hayat, konut ve zorunlu deprem sigortası yapar.

Hayat Sigortası ürünlerini sunan Türkiye Hayat ve Emeklilik A.Ş iken; konut ve zorunlu deprem sigortası ürünlerini sunan ise Türkiye Sigorta A.Ş’dir.

Bankanın sunduğu güncel konut kredisine dair ek bilgi

Konut kredisini 1.65’ten veren Ziraat; tüketici kredisi ve taşıt kredisinde oranı 1.75’e sabitledi. Kamu bankaları tarafından, Haziran 2020’de başlatılan düşük faizli konut kredi kampanyası Ağustos ayı itibariyle son buldu. Ev sahibi olmak için yüzde 1’in altına düşmesi beklenen konut kredilerinde henüz beklenen düşüşler gerçekleşmezken; uzmanlara göre kredi oranlarında belirgin düşüşler beklenmemelidir.

 

Exit mobile version