Kategoriler
Emlak Haberleri İhaleler

Ziya Yılmaz, DAP’ın en yüksek teklifi verdiği Ataşehir ihalesiyle ilgili bilgi verdi

“Sağlıklı Ev” konseptinin mimarı, DAP Gayrimenkul Geliştirme, Emlak Konut GYO’nun Ataşehir’de açtığı ihaleye en yüksek teklifi veren firma olmuştur. DAP,  Ormanköy, Nişantaşı Koru ve Yeni Levent’ten sonra Sağlıklı Ev konseptini Ataşehir’e taşımaya hazırlanmaktadır. Ayrıca burada çok özel bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanmaktadır. Emlak Konut GYO’nun Anadolu Yakası’ndaki önemli konumlarından biri olan Ataşehir arazisi için açtığı ihalede en yüksek teklif DAP vermiştir. Emlak Konut GYO güvencesi ve DAP vizyonuyla; Ormanköy, Nişantaşı Koru ve Yeni Levent projelerini “Sağlıklı Ev” konseptiyle geliştiren DAP Gayrimenkul, ‘Sağlıklı Ev’ konseptini Ataşehir’e taşımayı hedeflemektedir. Ataşehir’de arsa alanı 7 bin 492 metre kare olan, merkezi konumundan dolayı yoğun ilgi gören ihaleye toplamda 11 firma katılmıştır. İhalede en yüksek teklifi DAP Gayrimenkul vermiştir. İhale sonucunda Emlak Konut GYO’nun ASKŞPTG’si 894 milyon 600 bin TL oldu. DAP Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, projeyle ilgili detaylı bilgiler vermiştir. Ayrıca bu detaylara haberimizin devamından ulaşabilirsiniz.

Ziya Yılmaz: Ataşehir bölgesi, iş dünyasının ilgi odağı olmuştur

Ataşehir bölgesi, Türkiye’nin en büyük şirketlerinin merkez ofislerinin olduğu bir bölgedir. Ataşehir ayrıca son yıllarda özellikle iş dünyasının da ilgi odağı olmuştur. Ziya Yılmaz, bu bölgede çalışan iş insanlarının ve üst düzey çalışanların, özellikle şehir merkezinde oturmayı ve doğayla iç içe olmayı tercih ettiğini söylemiştir. Ayrıca; “Sağlıklı Ev konseptini, yeni ve sektöre öncülük edecek dokunuşlarla Ataşehir’e getirmeyi hedeflemekteyiz. Bölgenin taleplerini biliyoruz ve buna uygun “Sağlıklı Ev” konseptinde bir proje geliştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Yılmaz, dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde “Sağlıklı Ev”lerin öneminin daha da arttığını hatırlatmıştır. Ayrıca; “Projelerimizi her zaman yeni dünyanın düzenine göre geliştiriyoruz. Deprem, gayrimenkul sektörü için bir mihenk taşı olduysa aynı şekilde pandemi de sektörümüzü tekrar şekillendiren bir dönüm noktası olmuştur. DAP Gayrimenkul olarak her daim insanlarımıza faydalı konut ve işyeri üretme çabasıyla projelerimizi geliştirdik. “Sağlıklı Ev” konsepti de bu bilinçle hayat bulmuştur. Oluşturduğumuz sağlık kuruluyla müşterilerimizin fikirlerini alarak “Sağlıklı Ev” konseptini oluşturduk. Bu konseptimizi İstanbul’un oldukça değerli arazilerinde hayata geçirmek bizi ayrıca mutlu ediyor” dedi.

“Türkiye’nin gücüne ve potansiyeline inanıyoruz”

Ziya Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü: “Bugüne dek hayata geçirdiğimiz bütün projelere bir sanat eseri gözüyle baktık. Ülkemize, şehrimize bir değer katma hedefiyle hareket ettik. Aslında şehri bir tablo gibi işliyoruz. Türkiye’nin gücüne ve potansiyeline inanıyoruz ve yatırımlarımıza son hız devam ediyoruz. İstanbul’a ve ülkemize anıt eserler, sembolik binalar ve mutlu yaşayacakları yuvalar kazandırmayı sürdüreceğiz.”

Yılmaz, sağlıklı ev ölçütlerini şöyle sıraladı;

  •  Bloklar yüksek katlı olmayacak. Gerekildiği zaman yürüyerek çıkılabilen yükseklikteki evler olmalıdır.
  • Dairelerde balkon, teras ve bahçe olmalıdır. Sağlıklı evler bahçe yoksa teras, teras da olmuyorsa mutlaka geniş balkonları olmalıdır.
  • Sağlıklı ev geniş bir yeşil alana sahip olmak zorundadır. Ayrıca yapılan çalışmalara bakıldığında yeşillikler içerisinde yapılan spor etkinlikleri kronik hastalıklara da iyi gelmektedir.
  • Pandemi süresince çoğu zaman pencerelerimizi bile açamadık. Bundan dolayı ‘Sağlıklı Ev’ dediğinizde, her dairenin havalandırma sisteminin korona dönemindeki sağlık ölçütlerine uygun olarak tasarlanması ve kesinlikle birbirinden ‘bağımsız’ olması gerekmektedir.
  • En son deprem yönetmeliğine göre inşa edilmelidir.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version