Kategoriler
Emlak Haberleri

Beykent Bölgesi’ni dönüştürme çabaları mahallelere yayıldı

Beykent Bölgesi’ni daha yaşanabilir bir hâlâ dönüştürmek için yoğun çabalar gösteren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin emekleri sonuç veriyor. Bölgede yaşam kalitesinin yükselişi ön plana çıkarken, altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlandı. 4 mahallenin birleşim noktası olan 4 Nolu Cadde’de ise kavşak ve asfalt çalışmaları önümüzdeki süreçte öne çıkacak.

Beykent Bölgesi’ni dönüştürme çabaları devam ediyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin yenileme alanlarından birisi olan Beykent Bölgesi, göçlerle birlikte hızlı nüfus artışına karşı altyapı ve üstyapı çalışmalarına ağırlık verdi. Yatırımların daha çok kaliteli bir yaşam maksadıyla öne alındığına dair duyuruda bulunan yetkili isimler, Beykent Bölgesi’ni yükseltmeye devam edecek. Yapı çalışmalarının bitirilmesine karşılık, önümüzdeki dönemde 4 mahalleyi kesiştiren 4 Nolu Cadde’de çalışmalara ağırlık verileceği bildirildi. Kavşak ve asfalt çalışmalarının ulaşımda rahatlık ve konforu getireceğine dair hedefler geliştiren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çalışmaları 50 metre genişliğe sığdırıyor.

4 mahallenin birleşim noktasında çalışmalar başlatılacak

Bölgede Çamlıtepe, Beykent, Gaziler ve Alparslan Mahallesi’nin birleşim noktası olan 4 Nolu Cadde’de çalışmalar 50 metre genişliktedir. Yol üzerinde bulunduğu görülen 2 kavşakta düzenlemeler yapıldı. Yaya güvenliği ve ulaşım sıkıntısına karşılık, kaldırımların yenilendiği cadde üzerinde yeni bir bisiklet yolunun yapımına başlanmıştır. Bölgede bulunduğu bilinen 9 mahallenin Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) tarafından ele alındığı bilgisini veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarını içme suyu ve kanalizasyon gereksinimleri arasında dağıttı. Beykent Bölgesi’ni su ihtiyacından arındırmak için çalışan GASKİ, 2 adet 20 bin metreküplük ve 1 adet 6 bin metreküplük hacimli su deposu inşaatını tamamlamıştır. Hizmete giren su deposunun yanı sıra, Q100 ve Q1000 milimetre çapları arasında düktil borularla 97 kilometreye uzanan içme suyunun iletiminde hat ve şebeke kurulumu yapıldı. “Borulardaki bu değişim son iki yıllık çalışmaları kapsıyor” diyen yetkili isimler, Q300 ve Q1600 milimetre çapları arasında boru tercihinde bulundu. Bu borular 134 metrekarelik kanalizasyon hattını oluşturmakta ve 2 terfi merkezinin yapımıyla tamamlanmaktadır.

Tesisler hizmete başladı duyurusu yapıldı

Büyükşehir Belediyesi tarafından Beykent Bölgesi’ni yükseğe taşıma çalışmaları sürdürülüyor. Önce yol çalışmalarına ağırlık veren ekip, ardından bölgenin sosyal tesis taleplerini göz ardı etmedi. 3 yeni tesisin hizmet hayatına başladığı duyurusuna karşı, 2019 yılından bu yana GASMEK Fatih Sultan Mehmet Eğitim Akademisi faaliyetlerine devam ediyor. Kadın ve çocuklardan başlayarak, küçük-büyük ayırt etmeksizin herkese eğitim verme amacının taşındığı kurumda, 3 bin 776 kişi eğitim gördü. Eğitim görenlerin toplam sayısının 517’lik kısmını öğrenciler oluşturdu. Diğer 2 tesis, “Spor Kenti Gaziantep” sloganını kullanarak Gaziler Yüzme Havuzu ve Beykent Spor Salonu olarak faaliyete geçirildi.

Muhtar bölgenin değişim ve gelişimi konusunda memnun

Beykent Bölgesi’ni yakından takip eden Çamlıtepe Mahalle Muhtarı Mehmet Cemil Şahin, belediyenin hizmetlerine ilişkin açıklamada bulundu. Çalışmaların sonucunda daha güzel bir hal kazanıldığı bölgede yeni yol yapım çalışmalarında son hıza ulaşıldı. Yakın zamanda tamamlanması beklenen diğer çalışmalarla birlikte bölgenin gelişimine katkıda bulunulacak. Yürüyüş yollarının yanı sıra kaldırımların daha kullanışlı olması özellikle ulaşım ihtiyacı açısından herkese kolay bir seyahat olanağı getiriyor. Şahin, geçmişe yönelik yapmış olduğu açıklamada bölgenin içme suyu ve altyapı bakımından oldukça zayıf kaldığını ifade etti. Ancak GASKİ bünyesi altında başlatılan düzenlemeler, 7 mahalleye kısa zamanda yayılım sağladı. Burada alt ve üstyapı çalışmalarını başlatan ekiplerin hızla soruna yönelik geliştirdiği çalışmaları bitirdiğini söyleyen Şahin, su depolarının artık artan nüfusun üstüne çıktığından bahsetti. Daha önce 1 ton olan su depolarının şimdilerde 20 tona ulaşması bölge sakinlerini de ayrıca tatmin etmiştir.

Gaziantep haberlerine göz atmak için tıklayınız.

Exit mobile version