Kategoriler
İhaleler

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın üstyapı ihalesi tamamlandı

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın üstyapı ihalesi tamamlandı. İhalede katılımcılar arasından en uygun teklifi veren firma, Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ olarak duyuruldu. Kabul edilen teklifin 297,1 milyon avro olduğu ise gelen haberler arasındaki yerini aldı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın ihalesi 297,1 milyon avro değerini gördü

İhalenin katılımcıları arasında yer alan Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ, en uygun teklifi yapan ortak girişim oldu. 297,1 milyon avro ile kazanan isim olmayı başaran firma, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın üstyapı işini üstlendi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen ihalede, açıklamada bulunan komisyon başkanı DHMİ Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanı Ömer Gönül, konuşmasını kısa tutmayı tercih etti. Gönül, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın altyapı inşaatına DHMİ aracılığıyla devam edildiğini ve tamamlanma oranının yüzde 85’e yaklaştığını aktardı. Yap-İşlet-Devret modeline sahip olan üstyapı tesisleri, bölgenin turizm, lojistik, tarım, sanayi ve gıda sektörlerine ilgili potansiyeli kazandıracak. Gönül’ün görüşleri arasında yer alan potansiyel artışına ilaveten, ihalede 7 firmanın dosya satın aldığı haberi verilmiştir.

İhaleye katılan 7 firmanın ismi açıklandı

İhale öncesinde açıklamalarda bulunan DHMİ Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanı Ömer Gönül, katılımcı 7 firmanın ismini şu şekilde aktardı: “Söz konusu ihaleye ilişkin 7 firmanın dosya satın aldığı tespit edildi. Bunlardan yer görme yetkileri onaylananlar arasından Taya Liman İşletmesi AŞ tarafından teşekkür mektubu sunuldu. Katılımcıların arasına; Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişimi, EMT İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ/Ziver İnşaat Taah. Mad. Tur. Paz. San. Tic. AŞ ortak girişimi, RC Rönesans İnşaat Taahhüt AŞ, IC İçtaş İnşaat ve Ticaret AŞ listeye eklendi. Sıralamanın son ikisinde ise YD İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ ile TAV Havalimanları Holding AŞ bulunmaktadır.”

Kazanan Bakan Adil Karaismailoğlu’nun onayından geçecek

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın ihalesinde kazanan ismin, DHMİ Yönetim Kurulu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun onayından geçecek olarak duyuran Ömer Gönül; işin resmiyete dökülmesinin ilk yolunu onay olarak gösterdi. Giriş konuşmasını tamamladıktan sonra ihale aşamasına geçen firmalar, tekliflerde dış zarflarının açıldığı evraklarda var/yok değerlendirmesine tabii tutuldu. İlk aşamayı geçen firmaların iç zarfları açılarak başkan tarafından ihale teklifleri okunmuştur. İhalede katılımcı sayısının birden fazla olması sebebiyle en uygun teklif açık artırma usulüyle belirlendi. Şirketler arasında yapılan ve 147 turda bitirilen pazarlık, en uygun teklifin 297 milyon 100 bin avro artı KDV ile Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişim tarafından getirildiğini ortaya koydu.

Yatırım süresi 2,5 yıl olup işletme süresi 25 yıla yayıldı

Projenin toplamda 3 etap halinde yapılması kararıyla birlikte hedefler 1.etap üzerinde yoğunlaşıyor. Yatırımların 1.etap için tamamlandığı havalimanında hizmete çıkması için plana sokulan yatırım süresi 2,5 yıl oldu. İşletme süresini 25 yıla yayan yetkililer, üstyapı ihalesini sorunsuz bir şekilde tamamladı.

Exit mobile version