Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? 12 Kasım döviz kurları

Görüşmelerin başladığı gün dolar kaç TL oldu?

Dün 5,77 lira seviyelerinde günü kapatan dolar, güne yatay bir seyirle başladı. ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşecek görüşmeler konuşulurken dolar kuru, son günlerdeki seyir seviyelerinde bulunuyor. Cari fazla verisinin beklenilenin üstünde gelmesinin ardından 5,7822 seviyesini gördükten sonra saat 12.53 sıralarında dolar karşısındaki lira, piyasaları 5,77 seviyelerinde takip ediyor. 

Dolar kurunda 5,80 seviyesinin direnç konumunda bulunduğunu aktaran analistler, destek seviyesinin ise 5,74 lira olarak takip edildiğini kaydetti.

Dün  6.34 seviyesi ile 6.39 seviyesi arasında izleyen euro/TL bugün saat 13.32’de 6,36 seviyelerinde bulunuyor. BIST 100 Endeksi ise 11 Kasım’ı yüzde 0.03 düşüşle 103 bin 118 puandan tamamladı.

Dolar kaç TL? 12 Kasım Salı

Kur haftanın ikinci gününe yatay bir seyirle başlarken dolar kaç TL? Dolar kurunun yanı sıra euro ve sterlin öğle saatlerinde hangi seviyelerde bulunuyor?

Erdoğan ve Trump arasındaki görüşmeler piyasalar üzerinde belirleyici olacağı belirtilirken Doviz.com’dan edinilen bilgilere göre bugün saat 13.54’ten itibaren döviz kurları şöyle;

Dolar 5,77 lira, euro 6,36 lira, sterlin 7,41 lira, BIST 100 Endeksi ise 104.065 puan seviyelerinden işlem görüyor.

Piyasaların gündeminde neler var?

Analistler, Erdoğan ile Trump’ın bugün ve yarın yapacağı görüşmelerin piyasalar üzerinde belirleyici olacağını söyledi. Bunun yanı sıra ABD’de yarın açıklanacak olan enflasyon verisi ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell’ın kongrede yapacağı konuşma piyasaların gündeminde bulunuyor. ABD’de Donald Trump’ın azledilmesi süreci de piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağı aktarılıyor.

Öte yandan İngiltere’deki işsizlik ve Almanya’da aylık olarak açıklanan ZEW verilerinin piyasalar tarafından izleneceği belirtildi. ZEW Güven Endeksi, Almanya ekonomisinin önündeki altı ayına dair birçok konuda beklentileri gösteriyor. Endeks, Almanya ekonomisinin orta vadeli birçok beklentisini açıklıyor. ZEW Güven Endeksi enflasyon, faiz oranları, döviz kurları ve borsa konularını içeriyor.

Exit mobile version