Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar kaç TL? Bugünkü döviz kurları

Dünü yükselişle kapatan dolar/TL, bugüne de değer kazancıyla başladı. Ancak kurlarda önemli bir değişiklik görülmüyor.

Lira karşısındaki dolar, dün, 5,6478 lira ile 5,7016 lira arasında seyrederken günü bir önceki kapanışa göre yüzde 0,4 değer kazancıyla kapattı.  Bugüne yüzde 0,01 oranındaki değer artışıyla 5,69 seviyesinden başlayarak 5,71 seviyesine ulaşan dolar, dün, günü 5,6920 liradan tamamladı.

Teknik açıdan lira karşısındaki dolarda 5,6430 seviyesinin destek konumunda olduğunu ifade eden uzmanlar, 5,7150 seviyesinin ise direnç durumda olduğunu ifade etti.

Yıllık enflasyonun ağustos ayındaki düşüşün beklentilerin üzerinde kaydetmesinin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının elinin faiz indirimi sürecinde güçlendireceği görüşü ve dünyadaki Merkez bankalarının gevşeme yanlısı politikalarını sürdüreceği beklentisi kurdaki aşağı yönlü hareketi destekledi.

TBMM’de yapılacak bütçe görüşmeleri beklenirken yurt içinde Suriye’de gelişen olaylar hakkında Türkiye’ye yönelik jeopolitik riskler, Türkiye’nin ABD ve Rusya ile ilişkileri önem taşıyor.

Bugün dolar kaç TL?

Küresel ve yerel çaptaki gelişmeler döviz kurlarını etkilerken bu akşam saatlerinde dolar kaç TL? Euro kaç TL? Sterlin kaç TL? Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dirhemi kaç TL?

Bu akşam saat 17.39 itibariyle lira karşısındaki dolar 5,72 lira, euro 6,32 lira, İngiliz sterlini 7,05 lira, BAE Dirhemi ise 1,55 lira seviyelerinde izliyor.

Powell bu akşam açıklama yapacak

Piyasaların gözü, ABD Merkez Bankası Başkanı (FED) Jerome Powell’ın bu akşam Zürih’te yapacağı konuşmada bulunuyor. Bu akşam Türkiye saati ile 19.30 sularında Powell’ın küresel ve ABD ekonomisine yönelik değerlendirmeleri yer alacak.

Piyasalar, FED’in yapacağı faiz indirimi kararından önce Powell’ın bu akşam yapacağı değerlendirmeleri izleyecek.

ABD’de tarım dışı istihdam ağustos ayında 158 binlik artış beklentisine rağmen 130 bin artış gösterdi.

Ortalama saatlik ücretler de 0,3’lük beklentiye karşın yüzde 0,4 artarken ABD’de saatlik ortalama kazançlar ve tarım dışı istihdam verisi izlenecek.

Euro bölgesinde ise ikinci çeyrek büyüme rakamları takip edilecek.

 

 

Exit mobile version