Kategoriler
Ekonomi Gündem

Dolar rekor seviyesinden döndü… Seçim öncesinde döviz kurları ne kadar?

Serbest piyasadaki günün ilk saatlerinde 8,39 ile 8,4 seviyelerine gerileyen dolar/TL, kayıplarının bir kısmını geri aldı. Lira karşısındaki ABD doları, dün 8,53 seviyesine kadar yükselerek rekor kırdı. Alan Yatırım, bu yükselişin “TCMB’nin dün sabah saatlerindeki swap faiz oranı hamlesine karşın” gerçekleştiğini belirtti. Küresel piyasalardaki risk iştahında, zayıflık sürüyor.

Dünyada artışa geçen koronavirüs vakaları, Türkiye’ye de yansıdı. Avrupa’daki yeni önlemler; hayatın kısıtlaması piyasaların gündemindeyken bu gündem, Türkiye’de de oluştu.

Dolar TL kurundaki yükseliş 9. gününde de devam ederken akşam saatlerinde rüzgarın terse dönmesiyle birlikte TL dolar karşısındaki kayıplarının bir kısmını geri aldı.” diyen Alan Yatırım, bugün, dolar endeksi (DXY)’nin güçlü seyrettiğini kaydetti.

Ziraat Yatırım da gelişmekte olan ülkelerin para biriminin satıcılı görünüm sergilediğini belirtirken Alan Yatırım da ABD’deki başkanlık seçiminin ve Yeni Tip Koronavirüs salgınındaki ikinci dalga endişelerinin Türk lirası varlıklarını negatif ayrıştırdığını bildirdi.

Ziraat Yatırım, seçim sonuçlanıncaya kadar kurda, oynaklık görülebileceğini kaydetti.

Döviz kurları ne kadar?

Gelişmekte olan ülkelerin para birimi, baskı altında bulunurken Türk lirası da bu para birimleri arasından negatih yönde ayrılıyor. Öte yandan piyasadaki oynaklık ABD’deki başkanlık seçimleri nedeniyle devam ediyor. Peki, döviz kurları küresel risk iştahındaki zayıflık içerisinde ne kadar oldu? Dolar, Türk lirası karşısındaki hangi seviyede bulunuyor. Avro kuru, ne kadar yükseliş kaydetti? Pound ne kadar?

Lira karşısındaki Amerikan doları, dünkü kapanışta, yüzde 0,34 gerilemeyle 8 lira 40 kuruş civarında bulundu. Avro/TL ise yüzde 0,2 değer kazandı. Saat 12.31’den itibaren USDTRY günlük yüzde 1,09 yükselişle 8,5 satış seviyesinden işlem görüyor.

Döviz.com tarafından edinilen bilgilere göre Euro/TL yüzde 0,88 oranındaki artışla 9,92’de bulunuyor. Lira karşısındaki İngiliz sterlini ise serbest piyasada, yüzde 0,4 oranındaki yükselişle 11 seviyesinden hareket ediyor.

 

Exit mobile version