Kategoriler
Ekonomi

Dolar/TL 7,55’e kadar düşebilir… Döviz kurları ve piyasa yorumları

Dolar/TL yüzde 1,28 değer kaybetti.

Uzmanlar, lira karşısındaki döviz kurlarının düşüş içerisinde bulunduğunu kaydetti. Uzmanlar, koronavirüs vakalarının risk iştahında baskılamaya sebep olduğunu bildirirken Türk lirası, güçlü görünüm sergilemeye devam ediyor.

Türkiye’nin CDS’inde 400 seviyenin altında denemeler görüldü. Alan Yatırım, risk primindeki bu düşüşün TL varlıklara destek olmayı sürdürebileceğini kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmaları; ABD Başkanı Biden’a gönderdiği mesaj, ekonomik hamleler liranın olumlu ayrışmasını sağlarken lira karşısındaki avroda da geri çekilme görülüyor.

Düşüş devam edebilir

Ziraat Yatırım, bugünkü bülteninde, dolar/TL hakkında “Şu aşamada yaşanan son gelişmeler oyun planını değiştirebilecek potansiyele sahip. Dolayısıyla, halihazırda ciddi iskontoya sahip TL varlıklarda yabancı ilgisiyle birlikte pozitif ayrışmanın devam edebileceğini düşünüyoruz. Dolar / TL de 7,76 seviyesinin altında kalarak tekrar 7,55 desteğine kadar geri çekilebilir. Sonraki destek ise 7,51 seviyesinde” öngörüsünde bulundu.

Dolar/TL kapanış fiyatı

Amerikan doları, dün, bir önceki kapanışına göre yüzde 1,28 değer kaybederek 7 lira 69 kuruştan işlem gördü. Günlük yüzde 1,01 oranında değer kaybeden avro kuru da 9 lira 7 kuruş, satış fiyatında bulundu.

Döviz kurlarında günlük değişim

Serbest piyasada, saat 16.34’den itibaren lira karşısındaki ABD doları, önceki kapanışının yüzde 0,11 üstünde. Avro kuru da yüzde 0,12 kazançlı. Lira karşısındaki İngiliz sterlini ise önceki kapanışının yüzde 0,51 üstünde seyrediyor.

Dolar/TL ne kadar?

Amerikan doları, gün içerisinde, şu dakikaya kadar en düşük, 7 lira 59 kuruştan işlem gördü. 7 lira 74 kuruş civarına kadar çıkan dolar kuru, aynı dakikadan itibaren 7 lira 69 kuruştan işlem görüyor. Serbest piyasadaki haftanın son işlem gününde euro kuru, 9 lira 10 kuruş, satış fiyatında bulunuyor.

Sterlin de 10 lira 15 kuruştan işlem görüyor.

Avroda destek ve dirençler

EURTRY paritesinin teknik  açıdan orta ve kısa vadeli düşüş trendlerinin içinde yer aldığını kaydeden Alan Yatırım paritedeki dirençler 9 lira 14 kuruş ve 9 lira 34 kuruşta; desteklerin ise 8 lira 86 lira ve 8 lira 79 kuruşta bulunduğunu belirtti.

Altın fiyatlarında tepki alımları görüldü

 

Exit mobile version