Kategoriler
Gündem

Dolar yükselebilir altın düşmeye devam edebilir

Döviz kurları ve altın fiyatları, dünkü kapanışının altında bulunuyor. Risk iştahında bozulmanın günün devamında da sürebileceğini belirten Ziraat Yatırım, bu sürede doların talep görebileceğini ve onstaki düşüş eğiliminin devam edebileceğini kaydetti.

Analistler, ons fiyatının bu hafta içerisindeki kazançlarını geri verdiğini ifade etti.

Altın fiyatları ne kadar?

Ons değeri dünkü kapanışta, bir önceki kapanışının yüzde 0.85 üstünde işlem gördü. Gram altın da bir günde yüzde 1.04 yükseldi.

Döviz kurlarının yanı sıra altın fiyatları da önceki kapanışına göre kayıp içerisinde. Saat 13.39’dan itibaren altının ons fiyatı, önceki kapanışının yüzde 0.69 altında. Gram değeri de yüzde 1.24 düşüşte. Çeyrek altın fiyatındaki azalma da yüzde 1.26 oranında.

Ons altının satış fiyatı bin 886 dolar. Gramdaki bu rakam, 471 lirada. Altının serbest piyasadaki çeyrek değeri ise 773 liradan satılıyor.

Ons altın fiyatında çıkış trendi

Meksa Yatırım, ons fiyatında çıkış trendinin bulunduğunu belirtirken Alan Yatırım, ons altının teknik açıdan orta vadeli düşüş; kısa vadeli yükseliş trendinde yer aldığını kaydetti.

Meksa Yatırım tarafından bugün yayımlanan bülteninde “Kısa bir kaçak ve ihmal sonrası çıkış destek trendinin üzerinde kaldı ve tepki alımlarıyla karşılaştı.” diyen Stratejist Zeynel Abidin Balcı, altının ons cinsindeki fiyatında ilk desteklerin bin 882 dolar ile bin 875 dolar bandında bulunduğunu kaydetti.

Ardındaki dirençlerin ise bin 847 dolar ile bin 840 dolar bandının yanı sıra bin 818 dolarda yer aldığını kaydeden Stratejist Balcı, ilk direncin bin 900 dolarda konumlandığını ifade etti.

“Tepki çıkışının devamı için bu seviyenin geçilmesi gerekecek.” diyen Stratejist, sonraki dirençlerin ise bin 920 dolar ve bin 937 ile bin 957 dolar bandında bulunduğunu bildirerek “Kâr satış denemelerine rağmen çıkış trendi korunuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Gram altın dolar/TL ile düştü

Gram altın fiyatının dün, ons ve dolar/TL ile birlikte değer kazandığını ancak bugünse kurdaki geri çekilmeye bağlı olarak kazançlarının bir kısmının verdiğini kaydeden Alan Yatırım, gram değerinin orta ve kısa vadeli yükseliş trendlerinin içinde bulunduğunu bildirdi.

Alan Yatırım, gram değerindeki kısa vadeli dirençlerin 477 lira ile 482 lirada bulunduğunu, desteklerin ise 473 lira ile 468 lirada yer aldığını belirtti.

 

Exit mobile version