Kategoriler
Emlak Haberleri

Emlak Vergisi 2. taksit ödemeleri başladı

Emlak Vergisi 2022 yılına ait ikinci taksit ödemeleri başladı. 1 Kasım itibariyle başlayan vergi ödemeleri için son gün 30 Kasım Çarşamba olarak belirlenmiştir.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Kurucu başkanı Hakan Akdoğan emlak vergilerinin iki taksit olarak ödendiğini bildirmiştir. Ayrıca Akdoğan; “Türkiye sınırları içinde yer alan bina, arsa ve araziler emlak vergisi kapsamına girmektedir. Bahsi geçen vergi belediyeler tarafından bina, arazi ve arsalar için tahsil edilen vergidir. Bununla birlikte servete dayalı bir vergi çeşididir. Mükellefler ikinci taksit ödemlerini 30 Kasım Çarşamba gününe kadar yapabilecekler.” ifadesini kullandı.

Emlak Vergisi ödemelerinden kimler muaf olacak?

TÜGEM Başkanı Akdoğan emlak vergisi mükellefleri ve muafiyetler hakkında açıklamalarda bulunmuştur. Buna göre Akdoğan; “Emlak vergisinin mükellefi bina ya da arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, bunlar da yoksa bina ya da araziye malik gibi tasarruf edenlerdir. Bir bina veyahut araziye paylı mülkiyet durumunda malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar. Herhangi bir geliri olmayanlar, gelirleri yalnızca kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından aldıkları aylık olanlar ve ayrıca gazilerin, engellilerin, şehitlerin dul ve yetimlerinin Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması durumunda emlak vergisinden muaftır.” şeklinde konuşmuştur.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version