Kategoriler
Toki Haberleri

Eski Pil Fabrikasının yerini Millet Bahçesi Projesi için değerlendirecekler

Eski Pil Fabrikasının yerini Millet Bahçesi Projesine dönüştürmeye karar veren Kepez Belediyesi, yerinde incelemelerde bulundu. Ekibe liderlik eden Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, fabrikanın Antalya için, Kepez için güzel bir millet bahçesine ve güzel bir yeşil dokuya dönüşme umutlarından bahsetti.

Eski Pil Fabrikası yeşilliğe bürünüyor

Antalya’da Kepez Belediyesi’nin kararıyla dönüşüm sürecine giren eski Pil Fabrikası için yerinde incelemelerde bulunan Başkan Hakan Tütüncü, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Dokuma Fabrikasının güzel hale gelmesiyle birlikte tıpkı dokuma bölgesi gibi olması beklenen fabrika, önce Kepez halkı ardından da Antalyalılar için yenilenecek. Dokuma fabrikası hakkında bilgiler veren Tütüncü, burada yaptığı konuşmasında verilen desteklerden söz etmeyi ihmal etmedi. Yıllardır atıl halde kalan iki fabrikayı dönüştürerek halkın hizmetine sunma planlarını ortaya koyan yetkili isimler, Eylül ayında AK Parti Antalya Milletvekillerinin desteklerini topladı. Fikirler kapsamında görüşmelerin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a taşındığı dönemde, Pil Fabrikasının arazisi Millet Bahçesi projesine ayrılmıştır. Tütüncü tarafından gerçekleştirilen projelendirme aşaması girişimlerle birlikte güçlenmiştir.

Cumhuriyet döneminden kalma

Eski Pil Fabrikasının yeniden kullanıma geçmesi ve halkın hizmetine sunulması adına Hakan Tütüncü harekete geçti. Pil Fabrikasının Antalya için son derece önemli olduğunun altını çizen Tütüncü, bu alanı Cumhuriyet Dönemi Sanayi tesislerinden birisi olarak tanımlıyor. Ancak, 1999 yılından itibaren üretim alanı kimlik kaybına uğradı. Bu nedenle fabrikanın dönüşümüne önem verdiklerini söyleyen Tütüncü, alanı değerlendirerek Millet Bahçesi’ne dönüştüreceklerini ifade etti. Gayret ve çabanın birleştirildiği projelendirme aşamasında kollar sıvandı. Dokuma yerleşkesinin hemen yanı başında yer alan ormanlık alanı değerlendirme girişimleri yakın zamanda sonuç verecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı arkasına alan Kepez Belediyesi, değerli kişiler aracılığıyla gördüğü destekleri, Antalyalılar için büyütüyor.

Fabrikanın hatıralarına önem verilecek

Eski Pil Fabrikasının dönüşümü hatıraların izlerini silmeyecek. Kepez Belediyesi, Cumhuriyet Dönemi Sanayi tesislerinden birisi olan fabrika için tarih araştırmasına girişti. Alınan bilgiler doğrultusunda, yeşil alan ile kaplanması beklenen bölge, insanların huzuru ve mutluluğu aynı anda yakaladığı bir yer olacak. Çalışmaların tarih kapsamında sürdürüldüğü ve hatıraların izlerine önem verildiği alan içerisinde, başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere; Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür edildi. Bölgenin yakın zamanda Millet Bahçesi Projesi kapsamında ağaç ve bitkilerle kaplanmasına karar verilmiştir. Mevcutta kullanılabilir yapılar ise eğitim, kültür, sanat ve spor tesislerine dönüştürülecek.

Exit mobile version