Kategoriler
Gündem

İstanbul’un 2 ilçesinde boş arsa kalmadı

İstanbul arsa değeri 2020 yılı sonu itibariyle yüzde 149’luk bir artış yaşamıştır. Değerinin en yüksek olduğu ilçelerin başında 28 bin 270 liralık ortalama metrekare fiyatı ile Şişli gelmiştir. Şişli’den sonra 27 bin lira ile Beyoğlu gelmektedir. 22 bin 746 lira ile Beşiktaş gelmektedir. Arsa ticaretinin de Silivri, Çatalca ve Arnavutköy’de yoğunlaştığı görülmektedir. Ayrıca İstanbul’un 2 ilçesinde, Esenler ve Güngören’de boş arsa kalmadığını da söylemek mümkündür.

İstanbul’da Gerçekleşen Arsa Satışı Hakkında

İstanbul’daki araştırmaya göre İstanbul’da arsa değeri hem lira hem de dolar açısından artmaktadır. İstanbul 5343 kilometre büyüklüğe sahiptir. Değerinin artmasının mümkün olmadığı yollar ve göllerin aynı zamanda satışını gerçekleştiremeyecek alanların hesap dışına çıkarılması ile bu büyüklük 4543 kilometreyi düşmüştür. 39 ilçenin tüm mahallelerinde dahil edildiği bir araştırmaya göre ise 2018’de 9,4 trilyon lira olarak ölçülen İstanbul’un farzı değeri 2020 yılının sonu itibariyle yüzde 149’luk artış ile 23,4 trilyon liraya ulaşmıştır. Dolar bazında bu sayı 2,5 trilyon dolardan 2, 7 trilyona ulaşmıştır.

İstanbul’un 2 İlçesinde Güngören ve Esenler’de Arsa Kalmadı

Bir araştırmaya göre 2018 sonuçlarında ilk sırada yer alan Kadıköy’ün aradan geçen süre ile Şişli ve Beyoğlu’ndaki fiyat artışlarında geride kaldığı görülmektedir. Ortalama değerlerinde Beyoğlu yüzde 21, Beşiktaş yüzde 25 civarında bir artış göstermiştir. İstanbul’da arsa ticaretini yoğun olduğu ilçeler Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Büyükçekmece, Beykoz, Tuzlu, Ümraniye, Beylikdüzü ve Pendik olarak sıralanabilir. Ayrıca Esenler ve Güngören’de ise boş arazide kalmayacak derecede bir satış gerçekleşmiştir. Hazırlanan rapora göre arsa yatırımlarının son dönemde gayrimenkul piyasasında önemli bir oranda olduğu belirtilmiştir. Kırsal ve tarımsal nitelikli arsa ve tarlaların salgın etkisi ile satışları artmıştır. Aynı zamanda talep fiyatlarında da bir yükseliş gerçekleşmiştir. Bu durumda özellikle arsa kategorisindeki gayrimenkulün iki yönlü hareket etmesi de kaçınılmaz olmuştur.

Esenler ve Güngören’de hiç boş arsanın kalmaması hakkında genel bilgi sunulmaktadır. Aynı zamanda piyasadaki oranlarda değişikliği yaşanması hakkında bilgi güncel olacak şekilde haberde yer almaktadır. Detaylı bir şekilde inceleme yaparak piyasanın oranları hakkında daha kapsamlı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version