Kategoriler
İhaleler

İzmit’te icradan satışa sunulan tarla için ihale tarihi verildi

İzmit’te icradan satışa sunulan tarlanın Gedikli Mahallesi, Köybaşı mevkiinde olduğu bilgisi verildi. Metrekaresi 3 bin 800’ü bulan tarla alanı icra kapsamında yeni sahibini bulacak. Belirtilen muhammen bedeli 152 bin lira olup, tarlaya talip olanların verilen adrese ihale gününde gelmeleri gerekmektedir. Bu adres, 1 Nolu Mezat Salonu, Kadıköy Mah. Bağdat Cad. No:59 İç Kapı No:Z 01 olarak belirtildi. İhale günü ise 7 Ocak 2021’de saat 11:20’de gerçekleştirilecek. Satışın ikinci ayağı ise 2 Şubat 2021’de yine aynı saat üzerinden yürütülecektir.

İzmit’te icradan 159 bin liralık arsa satışı

1 No’lu Taşınmazın özellikleri, Kocaeli ilinin İzmit ilçesi, Gedikli Mahallesi, Köybaşı Mevkii olarak geçmektedir. 533 numaralı Parsele sahip olan tarlanın taşınmaz niteliğine sahip olduğu belirtildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 533 sayılı parsel taşınmazı 1/25000 ölçekli nazım imarına sahip. İzmit’te diğer tarım alanlarının bu alanlarda ilgili belediyenin uygunluğuna tabii tutularak, kurum ve kuruluşların iznini tutulan ve başka bir amaç dahilinde kullanmayacağının kanıtını verenler; belirttiği hususlar doğrultusunda ilgili idareye noterlikçe tasdikli yazılı taahhütte bulunması gerekiyor. Tarımsal üretimin korunması amacı ile üretimden pazarlamaya dek hizmette geniş yelpaze aralığına sahip olanlar, entegre tesis niteliğinde olmamak kaydıyla tarım alanını inşaat alanına çevirebilirler.

İnşaat için belirli bir metrekare aralığı var

Kanıtlarıyla birlikte İzmit’te icradan satın alınan tarım alanı her türlü tasdikten sonra konut, kümes, ahır, ağıl, su depoları, gübre ve silaj çukurları, arı haneleri veya balık üretim tesislerine dönüştürebilir. Bununla birlikte kişiler kullanım alanını un değirmenleri gibi konut dışı yapılar için kullanabilecek; mahreç aldığı yola 10 metreden, parsel hudutlarına ise 5 metreden fazla yaklaşmamak koşuluyla kullanım sağlanacaktır. Yapıların 2 katı aşmamak kaydıyla, inşaat alanı katsayısını 0,30, yapı yüksekliğinden 6,50 metreden daha yükseğe çıkamaz.

İhale tarihinde koşullara uyum sağlanmalı

İcradan satışa sunulan tarım alanı için ilk ihale günü 7 Ocak 2021’de gerçekleştirilecek. Saat 11:20’de başlatılması beklenen ihale ilanında taşınmaza dair tüm bilgiler ortaya koyulmuştur.

İzmit haberlerine göz atmak için tıklayınız.

Exit mobile version