Kategoriler
Emlak Haberleri

Kocasinan Belediyesi’nden Kayseri’yi yenileyecek dönüşüm projesi

Kocasinan Belediyesi’nden Kayseri’ye büyük atılım. Belediyelerin kentsel dönüşüm projeleriyle sık sık gündeme gelmesinin ardından şimdiki yön Kayseri’ye döndü. Kocasinan ilçesi başta olmak üzere, şehrin çehresini değiştirecek olan yeni dönüşüm haberleri, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar tarafından duyuruldu.

Kocasinan Belediyesi’nden kent genelinde atılım

Son yıllarda kentsel gelişim projeleriyle gündeme gelen belediyeler atılım hedeflerini ardı ardına duyuyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kentsel gelişimi kolaylaştıracak kanunu çıkarttığı için teşekkürlerini iletti. Yapmış olduğu konuşmasında Kayseri’nin yüzü olmaya hazırlanan yeni dönüşüm bölgesini ele alan Çolakbayrakdar, projelerin kanunla birlikte daha da hızlandığından bahsetti.

Faaliyette hız kazandırıldı

Kentsel dönüşüm projelerinin önünü açmak isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın vermiş olduğu talimatlar Türkiye’nin değişiminde büyük rol oynuyor. Son olarak Kayseri’de kendini gösteren proje hedefi, Kocasinan Belediyesi bünyesinde gerçekleştirilecek. Aktarılan bilgilere göre, şehrin değer artışında önemli yeri olan kentsel dönüşüm projesi Kocasinan bölgesinde çehreyi değiştiriyor. Başkan tarafından, “Sosyal bir dönüşümdür” olarak adlandırılan girişim, rutin belediyecilik faaliyetlerini dışına çıkmaktadır. Bölgede başından beri temel ihtiyaçların tespiti için belediye ekiplerinin çalıştığı ve sorumlulukların her geçen gün arttığı görülmekte. Belirlenen dönüşüm bölgesinin Kocasinan’da toplamda 4 milyon 207 bin 837 metrekare alanı kapsıyor.

Aktif dönüşüm alanı 1 milyonu geçti

Çolakbayrakdar, belediye altında çalışmalarının ilçe genelinde sınırları aştığını aktarıyor. 1 milyon 500 milyon metrekarelik alanda aktif bir şekilde inşaatların devam ettiği bilgisi, yine belediye başkanı tarafından verildi. Çalışmalardaki en büyük gayretin, dönüşümle birlikte ilçenin genelini yenilemek olduğunu söyleyen başkan, Kayseri’nin namına yakışır bir şekilde şehrin çehresini yenileyeceklerini bildiriyor. Yapılan son tespitlerde, sosyal dönüşüm alanlarında imarsız yapılar bulunmaktadır. Bu imarsız yapıların çevre şartlarınca iyileştirileceği, eğitim ve sosyal alanların ekleneceği şimdilik planlar dahilindedir. Genç, yaşlı, kadın ve erkek ayırt etmeksizin tüm hemşerilerin sosyal ihtiyaçlarına yanıt verecek, hizmet anlayışı geliştirildi. Kişilerin kendilerini ayrıcalıklı hissetmesi amacıyla Kocasinan Belediyesi’nden hedef projeleri büyütülmektedir.

İlçe yeni bir görüntüye kavuşacak

Kocasinan Belediye Başkanı, ilçe genelinin yenileneceği sözünü veriyor. Yürütülen çalışmaların yoğunluk kazandığı 1 milyon metrekareyi geçkin alanda aktif süreç devam etmektedir. Her yaştan insanın sosyal ihtiyaçlarına yanıt bulacağı bölgede, ilçenin dört bir yanında kentsel dönüşüm süreci 4 milyon metrekareyi aşacak. Alan çalışmalarının bitmesinin ardından Kocasinan için yaşam daha cazip olacaktır.

Kentsel dönüşüm projelerine göz atmak için tıklayınız.

Exit mobile version