Kategoriler
Proje Haberleri

Konut alanlar en çok Iraklılar, en az Almanlar oldu

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu başkanı olan Davut Çetin bu konu hakkında bir açıklama gerçekleştirmiştir. Antalya’nın konut alanlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24 alış gösterdiğini söylemiştir. Bir önceki aya göre ise yüzde 55 artış göstererek 5773 olduğunu da hatırlatmıştır. Başkan Davut Çetin Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan haziran ayı konut satış istatistiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştur.

Vatandaş Kredisi ile Konut Alma Fikrinden Kaçınıyor

Pandemi sürecinde açılmaları konut satışına olumlu yönde etki yaptığını ve konut satışının bir önceki yıla göre düşüş gösterse de önceki yıllarda Haziran ortalamasına döndüğü görülmektedir. Bunu söyleyen Başkan Çetin faiz oranlarındaki yüksek ve pandemiden kaynaklı belirsizliğin etkisi ile de konut satışlarında kesin bir azalış gördüğünü kaybetmiştir. Haziran ayında gerçekleşen ipotekli satışları toplam içerisindeki payı geçen yıla göre ülke genelinde yüzde 53’ten 121’e, Antalya’da yüzde 45’ten yüzde 17’ye kadar düştüğünde paylaşmıştır. Bu veriler yüksek faiz oranlarına etkisi ile vatandaşların kredi ile komutanla fikrinden uzaklaştığını göstergesidir.

Konut Alanlar Sayıları İle Rekor Kırıyor 

Haziran ayında yabancıya konut satışı işlemleri oldukça fazla bir yükseliş gerçekleştirmiştir. Türkiye genelinde yabancıya 4748 Antalya’da ise 906 konut satışı gerçekleşmiştir. Başkan Davut Çetin hem ülke hem de il bazında haziran ayı rekoru kırıldığını söyleylemiştir. Bugüne kadar haziran ayında kaydedilen en yüksek değerlerin 2019 yılında ülke genelinde 2689 olduğunu söylemiştir. Aynı zamanda Antalya’da ise 668 olduğunu hatırlatmıştır. Haziran ayında üstün bir rekor kıran Türkiye yabancıya konut satışını devam ettirmektedir. Haziran ayı için Türkiye gelindiği yabancıya konut satışları ülke uyruklarına göre de bakılmıştır. İlk sırayı 734 ile Irak almıştır. 683 ile İran gelmektedir. Peşine 300 ile Rusya tekip etmektedir. Ayrıca 250 ile Afganistan gelmektedir. Aynı zamanda 192 ile de Almanya’nın izlediğini söylemiştir.

Genel olarak verilere bakarak konut satışlarında rekorları görmek mümkündür. Yabancıya konut satışının ülke genelinde oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Aynı zamanda yazlık bölgelerinden çok revaçta olduğunu görmek mümkündür.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version